Отдават под наем хотел, ресторант и фитнес зала в „Неврокоп Арена“ – Гоце Делчев

Община Гоце Делчев обяви три публични търга за отдаване под наем на три обособени обекта от търговската част в новата спортна зала „Неврокоп Арена“. Това се наложи, след като проведеният конкурс не излъчи наемател.

Търговете ще се проведат на основание чл. 21, ал 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 14, ал. 7 от Закона за общинската собственост и Наредба № 2 за реда на придобиване и разпореждане с общинско  имущество.

Със свое решение общинските съветници възложиха на кмета Владимир Москов да организира провеждането на публичните търгове с явно наддаване и да подпише договори със спечелилите участници.

Според решението на местните парламентаристи в Гоце Делчев, за срок от 5 години ще бъде отдаден под наем хотел на два етажа с разгърната площ от 840 кв. м заедно с оборудването в сградата на спортния комплекс. Началната тръжна цена за хотелската част е 3 000 лева на месец, без ДДС.

Публичен търг с явно наддаване ще бъде проведен и за ресторанта в „Неврокоп Арена“ ведно с оборудването му. Разгънатата площ на търговския обект е 120 кв. м, като условията са същите – 5-годишен срок за наем при първоначална тръжна цена от 1 000 лева на месец, без ДДС.

Третият търг се отнася за фитнес зала с площ от 350 кв. м с начална тръжна цена от 1300 лева за месец, без ДДС.

Със заповед от 7 ноември 2016 г. на кмета Владимир Москов в изпълнение на решение на Общинския съвет от 28 септември миналата година бе проведена процедура по публично оповестен конкурс за отдаване под наем за срок от 10 години на цялата търговска част от спортната зала, представляваща 5803 кв. м, включваща хотелската част, ресторанта, фитнес залата и спомагателни обекти, с изключение на входното фоайе, информация, кафене, гардероб, част от санитарните възли, помещенията за лекар, съдии, управител и други.

Поради неизпълнение на условията за провеждане на конкурса, комисията не определи участник, спечелил конкурса. В срока за подаване на предложения от кандидати тогава постъпи само една заявка – от „Ментор груп“ ООД – София.

Столичното дружество обаче не отговори на едно от условията – да поеме ангажимент за подпомагане на спорта в общината с посочени  финансови параметри не по малко от 100 000 лв. на година.

Със заповед от 12.12 2016 г. комисията не определи спечелил участник в конкурса, заради което Общинският съвет възложи на кмета Владимир Москов да организира нова процедура за провеждането на публични търгове с явно наддаване поотделно за всяка една обособена част от търговската част в спортната зала „Неврокоп Арена“.

Спортната част от комплекса остава под управлението на община Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене