Благоевград получава 4 млн лева от държавата за стадион „Христо Ботев“

Парите са отпуснати от спортното министерство за изграждането на козирка, нова журналистическа ложа и обособени места за телевизионни камери на стадион „Христо Ботев“ в югозападния център

Очакванията са с парите да бъде поставена чисто нова козирка на централния сектор, но тя вероятно няма да обхваща целия сектор, а само централната част.

За козирка и нова ложа за журналисти Благоевград кандидатства с проект през лятото, като на 29 юли 2016 година Общински съвет гласува предложението за кандидатстване с проект Ремонт и модернизация на стадион „Христо Ботев“. С проекта общината кандидатства за финансиране по Наредба №2 от 08.05.2014 година на Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане на строителство и ремонт на спортни обекти и съоръжения.

През лятото на 2009 година на стадиона в Благоевград бе започнат ремонт за 1,5 млн. евро, който бе завършен през март 2010 година и промени изцяло облика на съоръжението с нова тревна настилка, дренажна и поливна система и информационно табло. По-късно през 2012 година бе възстановено и осветлението.

Засега няма развитие около анонсираната преди време идея от кмета Камбитов да се изгради наново разрушената напълно през 2008 година южна трибуна, която беше опасна за здравето на зрителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене