Областният управител проведе работна среща във връзка с очакваните снеговалежи и ниски температури

Във връзка с очакваното влошаване на метеорологичната обстановка, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов проведе днес работна среща с директора на Областна дирекция на МВР Николай Хаджиев, директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Георги Пармаков, Областно пътно управление Иван Кунев и началника на Областен отдел „Автомобилна администрация“ Асен Костурков.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с набелязването на мерки за справяне с предстоящите снеговалежи и ниски температури, които се очакват в края на седмицата, почистването на пътищата от републиканската пътна мрежа и бяха разгледани оперативните плановете за действия през зимния период и усложнена зимна обстановка на основните териториални служби.

С писмо областният управител предупреди кметовете на общини на територията на област Благоевград, че е необходимо да бъдат предприети адекватни превантивни действия за осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите на населението и координиране на действията за работа при усложнена зимна обстановка, информират от Пресцентъра на Областната администрация. /БНР Радио Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене