500 лева глоба отнесе водач от Рибново, шофирал „Форд Фиеста“ с фалшиви номера

Глоба в размер на 500 лева присъди Районният съд в Гоце Делчев на водач от гърменското село Рибново, заловен преди седмици да управлява лекия си автомобил „Форд Фиеста“ с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.

Веществените доказателства за извършеното престъпление от 53-годишния Н.Д.И. – двете регистрационни табели, са отнети в полза на държавата, като след влизане на присъдата в сила те трябва да се изпратят на Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Благоевград.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на 19 декември миналата година около 11.40 часа полицаите от РУ-Гоце Делчев спипаха Н.И. да шофира лекия си автомобил „Форд Фокус“ в Рибново с фалшиви регистрационни табели.

В съдебното заседание подсъдимият се е признал за виновен по повдигнатото му обвинение. Той се измъкнал с традиционното при подобни случаи извинение, че намерил въпросните табели в пункт за вторични суровини и ги монтирал на спрения по това време от движение „Форд Фокус“.

Полицейските служители от своя страна пък установили, че използваните регистрационни табели от  Н.Д.И. от Рибново са били издадени за автомобил „Опел Вектра“ със собственик С. И. О. от с. К., област Благоевград.

Като причина за извършването на престъплението от Н.И. съдът е възприел нежеланието да спазва установения в страната правов ред, както и слабите му морално-волеви задръжки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене