Новият шеф на „Беласица 1923“ Д. Бацанова иска на концесия базата в с. Ръждак, разчита на помощ от Хр. Стоичков

БацановаВстъпителна сбирка на новото ръководство на ФК „Беласица 1923“, представителния тим на клуба и първите кандидати да се обучават в новоизграждащата се ДЮШ се проведе в Петрич. В експозето си президентът Добринка Бацанова, която получи собствеността от предишния шеф Георги Георгиев-Валяка, очерта перспективите.

Бизнес дамата с трайни интереси в хотелиерството и електронните медии представи старши треньора на отбора Иван Златински и обясни защо се захваща с футбол и изобщо със спорт. „Основната причина е, че множество от петричките таланти отиват да тренират в Сандански поради липса на условия в нашия град. Един човек е успяващ, когато е научен на ред и дисциплина, а спортът учи точно на това. Спортът подготвя за живота и затова прегърнах предложението да издържам клуба и да поема тежката щафета, като се надявам, че няма да ме посрамите.

Футболът не е от моята компетенция, но разбирам от бизнес. Знам, че разходите ще преобладават, не познавам човек, който да е забогатял от футбол, но пък трябва да има хора и като мен. Сигурна съм, че с тази стъпка ще дадем възможност на талантите от общината да се развиват и да разнасят славата на Петричкия регион, както е било в недалечното минало. Тези дни ще се срещна с кмета и ще поискам стадиона в Ръждак на концесия. Спряхме се на този вариант заради близостта му до Петрич.

На този етап съоръжението е в окаяно състояние, но аз съм готова да стартирам ремонта веднага щом постигнем споразумение. Вярвам, че ще срещнем разбиране и ще мога да инвестирам в тази посока. Другото, което мога да предоставя, е фитнес залата и басейна в нашия хотелски комплекс, които състезателите от мъжкия тим и ДЮШ ще ползват в определени дни. Може би знаете, че сме в много тесни контакти с българската мегазвезда  Христо Стоичков и със сигурност той може да помогне за развитието на най-талантливите деца от нашата ДЮШ, чието създаване и функциониране е основен приоритет в това начинание“, завърши новата футболна шефка.

„Приех да водя този отбор, защото целите и намеренията, които анонсира госпожа Бацанова, напълно се покриват с моите. Първата цел е с мъжкия тим да завършим на върха в зона „Струма-2″, а впоследствие да атакуваме по-горното ниво на родния футбол. В ДЮШ почваме с родените между 2000 и 2004 година, да се надяваме, че след време ще имаме тим и сред 15-16-годишните“, обясни Иван Златински. Той допълни, че няма да се търси противоборство с ОФК „Беласица“, а напротив – варианти за сътрудничество.

Стартът на подготовката на малките футболисти е насрочен за 1 март, а представителният тим, който е лидер в пиринската бундеслига, започва в първите дни на февруари. Президентът Бацанова гарантира, че всички мачове на „Беласица 1923“ от четвърта дивизия през пролетта ще се предават по местната кабелна телевизия, която е нейна собственост. Бяха промотирани и новите състезателни екипи, с които ще бъдат облечени формациите на клуба. Те са на фирмата „Адидас“ и са решени в традиционните за петричкия футбол и името „Беласица“ бели и червени цветове.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене