Кукер от Симитли се ожени навръх Сурва

Кукер от Симитли се ожени навръх Сурва. Вчера песента „Ела се вие, превива“ огласи площада в градчето, за да подскаже, че скоро тук ще има голяма сватба. По време на кулминацията на кукерското шоу, пред многобройната публика, изпълнила центъра на Симитли, 30-годишният Димитър Ружински даде пръстен на своята любима Габриела от Враца.

Димитър е професионален войник, от години участва в кукерския празник в Симитли. Напоследък винаги е бил в ролята на младоженеца в дефилето. Години наред е репетирал за новогодишния празник. Тази година съдбата реши Димитър да изпълни важната роля и в своя житейски път – да избере своята жена, с която ще изкара живота си. А тя, очарована от жеста му, каза заветното „Да“.

Предложението за брак навръх Сурва, с което започна годината в Симитли, всички приеха като красиво начало на новата 2017 г., като добра поличба за цялата община. „Горчиво! Честито на младото семейство. Таз година булка, догодина люлка! Такава е заръката още от прадедите ни, наричана по годежи и венчавки и днес. Бъдете здрави, Габриела и Димитър. Пазете традицията, отгледайте и възпитайте и децата си в духа на българщината и в любов към родния край”, пожелаха им от ръководството на община Симитли./Илинденпрес

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене