Безплатните винетки подадени в Пиринско надхвърлят 4000

Румяна Петкова

От началото на годината вече са в сила промените в размера на някои семейни помощи. За второ дете вече майките получават от месец януари сумата от 50 лв.

След обнародването на бюджета за 2014 година, се променя размерът на някои семейни помощи за деца.

„Размерът за семейните помощи за деца се променя както следва: за първо дете се получава 35 лв., за второ дете 50 лв., за трето и всяко следващо дете сумата е 35 лв. При едновременно раждане от майката на две или повече деца, помощта за всяко от тях се определя и изплаща от тях в размер на 75 лв.”, съобщи Румяна Петкова, директор РДСП – Благоевград.

За месеците декември и януари в социалната дирекция в Благоевград са подадени над 4 000 броя заявления за безплатни винетки.

„Общият брой на подадените заявления в област Благоевград за месеците декември и януари е 4 346 броя, отпуснати са 4257 винетки, като 4059 от тях са за възрастни, а 198 за деца”, подчерта Петкова.

В Благоевград има вече утвърдени над 80 приемни семейства.

„На територията на област Благоевград вписани в регистъра към момента са 82 приемни семейства, от тях 6 доброволни и 76 професионални. Настанените в тях деца са 59, като две са настанени в доброволни, а 57 в професионални приемни семейства”, каза директорът на Регионалната дирекция социално подпомагане.

За сега се запазва размерът на средномесечния доход от 350 лв. на член от семейството, за определяне на получаване на социална услуга.

Автор: Деси Атанасова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене