Мега скандал! Офис на „Теленор“ в град Гоце Делчев дал списък с „идеални пациенти“ на телефонни измамници!

„Германос“ – Гоце Делчев, и дилърите на „Теленор“ в града – под обстрела на службите за мръсен бизнес!

Лили ЦВЕТКОВА

Миналата седмица десетки жители на Гоце Делчев и ре­гиона са се оплакали в РУ – Гоце Делчев, че са били при­теснявани от ало-измамници, които нагло им искали голе­ми суми пари за операции на техни близки, за пострадали при катастрофи и др. Голяма част от сигналите са свърза­ни с мъже, представящи се за полицейски служители, които искали пари от въз­растни хора за залавянето на измамници. Само за един ден над 20 сигнала са регис­трирани в Гоце Делчев и ре­гиона. Сред оплакалите се в полицията има и измамени.

Във връзка с множеството опити за телефонни измами в Гоце Делчев и региона, ОД на МВР – Благоевград, и РУ – Гоце Делчев, призовават повишено внимание за гражданите за и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаж­дане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. ­

От свои източ­ници вестник „Градът“ разбра, че службите вече работят по следа, свързана с офис на мобилния опе­ратор „Теленор“ в града. Служи­тел (по-точно – управител) на офис давал тайно инфор­мация – списъци с номера и имена на хора, които са над 55 години и могат лесно да бъдат манипулирани в схе­мата. Колкото и усилия да по­ложихме, не успяхме да стиг­нем до информацията кой точно е офисът, около който се слухти от страна на служ­бите. Работата по случая про­дължа­ва. Кой тър­гува с име­ната и лични­те дан­ни на нашите бащи и май­ки?! Молим ви за общо съдей­ствие. Нека изметем нагла­та телефонна мафия от град Гоце Делчев!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене