Протест или лош пиар?! Шепа политици употребиха гражданите на Благоевград, разпространявайки скандална декларация от тяхно име срещу кмета Ат. Камбитов

Реформаторите, представлявани от Калоян Ханджийски, неудовлетворен в амбициите си читалищен шеф, уволнен училищен директор още неколцина организират протест пред общината утре

Скандална декларация срещу кмета на Благоевград Атанас Камбитов, подстрекаваща към протестни действия утре, разпространиха днес шепа местни политици, начело с лидера на Реформаторите Калоян Ханджийски. Епизодичните му изяви, след като декорира смехотворно паметника на Димитър Благоев символ на областния център и го превърна в Дядо Коледа, зачестиха напоследък с хвърляне в пространството на обвинения срещу кметската управа. Можеше и да не обръщаме внимание на разпространена декларация от днес.

Заради видното намерение на една политическа партия ,да се покаже на хоризонта със „скандална“ декларация в безвремието, в което сякаш им дойде самочувствие на фактори в политическия живот на Благоевград, и месеци преди приближаващите парламентарни избори. И за да не ни обвинят в пристрастие ще публикуваме без редакция въпросната декларация ,в която кметът Камбитов е обвинен в незачитане на законите на България,в липсата на инвестиции ,в толериране на определени бизнес кръгове и манипулиране на екипа му да извършва закононарушения Тази декларация призовава Гражданите на Благоевград утре на протест .

Авторите й съвсем тенденциозно ,пишат от името на Гражданите на Благоевград,всички тези граждани ,които с вота си преди месеци ,върнаха за втори пореден мандат в кметския кабинет Атанас Камбитов .С гласа си те заявиха категоричното си доверие към Камбитов . Днес шепа хора си позволиха да пишат до институциите от името на хиляди благоевградчани ,въвеждайки в заблуждение за масовост ,представителите на институции ,до които изпращат декларацията и цитирам: Ние гражданите на Благоевград остро осъждаме действията на кмета Атанас Камбитов, който грубо се саморазправя с политически неудобните му НЕМО хора и фирми. Кметът Атанас Камбитов си позволява …….
И идва логичният въпрос ? Кои са тези граждани ?

На първо място реформаторът Калоян Хаджийски, спъвал се неколкократно , катастрофално по пътя към властта . След като реши проблемите си с полицията ,криейки се многократно от това да понесе“ сериозната“ отговорност за боядисването на паметника, .същият този Ханджийски днес отново тръгна да бори общинската управа ,да говори за злоупотреби и за поемане на отговорност ,която той услужливо избегна по време на разследането на вандалския акт с паметника .

Похвално е ,но ако думите бяха подплатени с документи и неоспорими доказателства . Компания в днешната политическа полюция му правят-неудовлетворен в амбициите си читалищен шеф ,уволнен училищен директор, засегнати бизнесмени с незаконни постройки и още неколцина ,които дръзнаха да обвиняват от името на Гражданите на Благоевград . В декларацията съставителите говорят за липсата на инвестиции и задъхване на бизнеса .

„Лека корекция“ ще направим . Истината е ,че Благоевград има направени многомилионни инвестиции, над 200 млн.лв, по време на управлението на Камбитов, голяма част от бизнеса е ангажиран със санирането и в условията на повсеместна криза, в Благоевград все още нещата се случват и градът върви напред . По наши наблюдения, недоволни сред бизнеса няма .Строителите санират,ресторанти и хотели са нон стоп пълни ,заради множесвото грандиозни събития ,организирани в Благоевград .

Много сме любопитни ,как точно са извършвани злоупотребите от кметския екип и ако господа „политически прокурори “ разполагате с доказателства ,ние незабавно ще ги публикуваме . Стрелянето с халосни патрони ,обаче не е по вкуса ни .Не харесваме и опитите ви тайно и скрити зад анонимността да се саморазправяте с нас и да ни обиждате във форума ни, господа политици . Днешната декларация не говори за политическа Класа на нейните автори . Хвърлените на медиите общи обвинения и квалификации могат само да настървят улично булевардни клюкари ,които песимистично са заровили главата си в тинята и чакат поредния сътворен сейр .

В интерес на обективността,сме длъжни да кажем ,че обвиненията в декларацията не са подплатени с конкретни факти ,които могат да направят медиен бум, да доведат проверяващи /така както искате / ,или да вдигнат хората на протест ,затова ние я приемаме като неумел опит за изява на реформаторите . Или трябва да имаме търпение до утрешния протест пред общината ,когато се надяваме да извадите документи,факти и хора ,които да заклеймят престъпното, според вас ,управление на Ат. Камбитов.

Протестът ви обаче мирише на лош политически пиар . Къде бяхте досега ,защо едва сега се раздвижихте с тези хвърлени обвинения ,какво не е свършила прокуратурата и какво цели вашия протест. ? Искате стола да кмета ,за да седнете в него ,или се готвите за предсрочни избори ,използвайки гражданите на Благоевград и подценявайки интелигентността им . Радели на истинността ,очакваме с нетърпение утрешните ви протестни действия ….Ето и декларацията на реформатори и сие :

ДЕКЛАРАЦИЯ

Уважаеми ,представляващи на по-горе институции. Ние гражданите на Благоевград остро осъждаме действията на кмета Атанас Камбитов, който грубо се саморазправя с политически неудобните му немо хора и фирми. Кметът Атанас Камбитов си позволява:

Да не изпълнява решения на Българския съд и то многократно.Той и под негово давление екипът му не признават съдебните решения и рязко ги прекрачват с цел да изпълнят своите собствени цели и намерения, а с това ощетяват гражданите и бизнеса в града.
Бизнесът в Благоевград се задъхва сериозно, а нови инвестиции липсват, заради натиска и корупционните практики създадени от кмета и екипа му .
Да застроява градинки заобикаляйки правилата и игнорирайки общественото мнение. Всички това се прави с едничката цел да се облагодетелстват определени бизнес кръгове около него, дори с цената на това обществото да бъде ощетено.
Да организира проформа търгове с предизвестен победител, отново от хора, които успешно „работят“ с кмета под една или друга форма.

Всички тези твърдения могат да се докажат при проверка. Освен документите, можем да приложим и журналистически разследвания на които до момента Прокуратурата не е обърнала внимание, въпреки безспорните доказателства за злоупотреби.

Ето защо се обръщаме към всички Вас да ни бъде върнато отнетото човешко достоинство и елементарни човешки права. Настояваме за незабавна проверка.

В подкрепа на Декларацията се подписаха над 2000 хиляди граждани на град Благоевград, десет/10/ общински съветници, видни общественици , бизнесмени , директори на училища и директор на читалище, редица граждански сдружения

22.12.2016 г.
Благоевград С уважение:

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене