Възход или наказание! Началникът на ГКПП Златарево П. Стойчев стана заместник-директор на Гранична полиция- Смолян, Ан. Георгиев е новият шеф на стратегическия пункт

Рокадата стана след края на спешна проверка, заради пропуснато голямо количество контрабандни цигари.

Досегашният шеф на ГКПП Златарево Пенчо Стойчев бе преместен на работа в Гранична полиция -Смолян. Стойчев е назначен за зам. директор на гранична полиция със заповед от миналата седмица. Неговото място на стратегически важния граничен пункт, зае заместникът му Антон Георгиев, научи struma.com. Дали преназначението на Стойчев е възход или наказание не е ясно.

Припомняме, че тъй през ГКПП Златарево преминаха на няколко пъти големи количества контрабандни цигари, които полицията в Петрич залавяше. Преди малко повече от месец 50 – годишен бивш затворник от Македония успя да пробие пункта и премина оттам с голямо количество контрабандни цигари, но полицията го задържа след като бе успял да влезе.

Арестът на криминалнопроявения Вангел Арапаов стана в близост до село Първомай. Лекият му автомобил „Опел Зафира“ бе истинско скривалище на цигари.
В двойно дъно и зад 4-те гуми на колата, бяха укрити контрабандни цигари, около 6 мастербокса. Колата бе префасонирана в истински тайник за цигари, което навежда на мисълта, че многократно е извършвала подобни превози. Полицията в Петрич обаче, направи сериозен удар, залавяйки контрабандиста.

Оказа се, че той е лежал в затвора в Македония, има двойно гражданство и адрес в Петрич, знае се и кои са хората, с които контактува. Арестът му обаче създаде сериозни неприятности на дежурните екипи на ГКПП Златарево, пропуснали трафиканта и провокира спешна проверка на граничния пункт, довела на смяната на ръководството .

П. Попов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене