Валя Балканска пее в Петрич за Коледа

Една от най-добрите народни певици – Валя Балканска, ще е специален гост-изпълнител на големия концерт-спектакъл в Петрич в навечерието на Коледа.

Общината организира музикалното събитие в петък от 17,30 часа на сцената на градския площад. Най-знаковото присъствие е на народната певица Валя Балканска, а акцентът на проявата е богатството и магията на българския фолклор.

С български народни ритми на сцената ще се представи и Детски танцов фолклорен състав при читалище „Братя Миладинови – 1914”. За празничната атмосфера ще се погрижат още възпитаници на Общински детски комплекс-Петрич, които ще пресъздадат обичаите за Бъдни вечер , Рождество Христово и ще влязат в ролята на коледари пред жителите и гостите на южния град.

На Бъдни вечер, в събота, от от 11.00 ч. на сцената на градския площад  под надслов „Коледни усмивки” ще се проведе коледната томбола на община Петрич, ще бъдат раздадени различни домакински уреди и други предмети на късметлиите. По-късно ще стартират инициативите „Снимка с  дядо Коледа” и „Книги под елхата”. Кметството ще раздаде 365 книжки с приказки на най-малките жители.

Друга инициатива – „Коледни бебета”, продължава до края на месец декември. Всички новородени в дните до края на 2017 г. ще бъдат изписвани от родилно отделение в специално изработени коледни чорапчета. Днес и утре от 18.00 ч. в залата на общината Детски вокален състав „Сгушена звездица” по традиция ще представи най-доброто от репертоара си тематично за Рождество Христово.

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене