ЮЗУ – студентки с призово класиране в анкетата Спортист №1 на България

Възпитаничките на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград Елица Янкова и Ивет Лалова получиха поредните си награди в областта на спорта. Това се случи по време на церемонията по връчването на наградите Спортист на годината 2016.

Състезателката по борба Елица Янкова – носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Рио 2016 стана първа подгласничка на победителката Мирела Демирева. Варненката е първи курс в специалност Спорт на ЮЗУ Неофит Рилски в Благоевград. В дебюта си на олимпийските игри Елица Янкова показа характер, като постигна три победи по пътя към полуфинала, където загуби с туш срещу Мария Стадник от Азербайджан, но заслужи бронзов медал от Олимпиадата в Рио.

Успех на олимпийските игри постигна и другата спортистка, с диплома бакалавър по „Международни отношения“ от Югозападния университет „Неофит Рилски” Ивет Лалова. Българската спринтьорка зае осмото място във финала на 200 м на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя завърши за 22. 69 сек. Тя остана на четвърто място в престижната класация. Лекоатлетката Мирела Демирева бе избрана за спортист номер 1 на България за отиващата си 2016 година.

След нея в класацията се наредиха Елица Янкова (борба), Радослав Янков, Ивет Лалова (лека атлетика), Григор Димитров (тенис на корт), Кубрат Пулев (бокс), Боян Петров (алпинизъм), Станимира Петрова (бокс), Александър Везенков (баскетбол) и Цветана Пиронкова (тенис на корт). За „Треньор на годината“ бе избрана Ина Ананиева – треньор на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика. С титлата „Отбор на годината“ пък се окичиха „златните момичета“ от националния ансамбъл по художествена гимнастика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене