Гърчето си отива у дома! Съдът се смили и пусна кримибоса да се грижи за семейството си, пострадало при катастрофа

Криминалнопроявеният санданчанин Антон Латинов-Гърчето, обвинен за контрабанда на хероин, бе пуснат под „домашен арест“. Повод за изменение на мярката му „задържане под стража“, която търпи 3-ти месец в следствения арест, е тежката катастрофа с жена му и двете му деца. При инцидента, станал на 13-и декември край Мелник, лекият автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от Христина Джампова, падна от моста в реката след челен удар с лек автомобил „Алфа Ромео”, управляван от 28-годишен шофьор от Сандански. Жената и двете деца – 6-годишният Мартин и 6-месечното бебе Кристиян, бяха транспортирани в УМБАЛСМ „Пирогов“. Най-сериозно пострада бебето, което е в кома с тежка черепно-мозъчна травма, а по-голямото братче и майката са със счупени ключици. 6-годишното момче е било изписано от болницата в понеделник, а майката е останала при бебето, което продължава да е на изкуствено дишане, заяви вчера адвокат Георги Божинов.

По негово искане вчера бе допуснат до разпит Кирил Латинов, брат на Антон, който обясни, че катастрофата е станала пред очите му, тъй като той гледал животни в района. „Лично аз спасих Христина и децата от реката и ги откарах в Спешен център. След изписването на Мартин за него се грижи тъщата, която е с децата в Гърция, където работи. Малкият снощи цяла нощ плака за майка си и баща си”, обясни чичото.

Антон Латинов поясни, че не издържа повече и иска да бъде освободен, за да се грижи за пострадалото си семейство. След като научил за сполетялото го нещастие, той се почувствал много зле и се наложило да дойде екип от Спешен център в ареста.

Прокурор Ирина Аспарухова заяви, че Антон Латинов е осъждан 3 пъти, последното му обвинение е за контрабанда на наркотици, за което минималната присъда е 10 години затвор, срещу него има висящо дело в Специализирания наказателен съд и ако бъде променена мярката му, има опасност да се укрие.

Адвокат Георги Божинов призова за човешко отношение към подзащитния му. „Дори и да бъде признат за виновен, няма да му отрежат главата и ще изтърпи наказанието си. Но сега от него се нуждае семейството му”, заяви адвокатът и помоли за парична гаранция.

Окръжният съдия Татяна Андонова реши, че макар опасността да се укрие да не е отпаднала, Антон Латинов може да бъде пуснат под „домашен арест“, за да се грижи за семейството си след злополуката. Той ще изтърпява мярката на домашния си адрес в село Зорница, в случай че САС я потвърди.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене