2000 лв. глоба за Ембака за ритната полицейска камера

Подсъдимият за убийство на магистрала „Струма“ Емил Първанов – Ембака, получи окончателна присъда за ритната полицейска камера, пише „24 часа“. Решението е на окръжния съд в Благоевград, което потвърждава присъдата на районния в Сандански и Първанов ще трябва да плати 2000 лв. глоба.

През нощта, в 1 ч, на 10 срещу 11 октомври 2012 г. Ембака се качил на оградата и ритнал с крак видеокамерата, поставена в горния ъгъл над гаражна клетка, притискайки я към стената. С това той нарушил наблюдението на охранявания периметър от дежурния полицай. Служителят имал задачата да обърне внимание върху видеонаблюдението от камерите във вътрешния двор на полицията, поради получена оперативна информация за възможна кражба на съхраняваните в гаражните клетки голямо количество цигари без бандерол, иззети няколко дни по-рано по досъдебно производство.

Премествайки камерата Първанов попречил на дежурния да следи района. След това Ембака слязъл от оградата и продължил пеша по улицата. С него имало още две лица, но те успели да избягат. Първанов е бил задържан, но категорично отрича да е ритал камерата. Твърди, че просто си вървял по улицата през нощта. Съдът обаче не му повярва и след разпити на доста свидетели, потвърди глобата му.

Първанов е подсъдим за убийството на легионера Николай Чивиев на магистрала „Струма“ през юни 2015 г. Тогава той хвърли камък и уби Чивиев, който бил работник на строителния обект и отговарял за охраната.

Делото срещу Ембака трябваше да започне преди месец, но съдията си направи отвод, защото случайно Първанов ударил колата му.

Сега се чака нова дата за първото заседание с нов състав.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене