ВИДЕО: Голяма част от покрива на хотел „Орбита“ е изгоряла, пожарът е потушен

Потушен е пожарът, който бушуваше в хотел „Орбита“ край Благоевград рано тази сутрин. Голяма част от покрива на хотела е изгоряла, като бързата намеса на огнеборците е предотвратила нанасянето на по-големи щети. Пожарът е ограничен само в единия сектор на хотела.

„Причините за възникналото бедствие все още са неясни. Към момента се знае, че огънят е тръгнал от подпокривното пространство“, каза за Е79news инж. Георги Пармаков, директор на РДПБЗН-Благоевград.

За щастие по време на инцидента в хотела не е имало хора. Заради гасенето на покрива, наводнени са и стаите на последния етаж на хотела, като размерът на материалните щети тепърва ще се изяснява с точност.

Както E79news писа сигнал за пожар в хотел „Орбита“ е подаден около 07:40 часа тази сутрин. Веднага към мястото на инцидента тръгват два екипа огнеборци. След като видели ситуацията на място огнеборците повикаха още два екипа свои колеги. Около 08:45 към мястото на инцидента замина и пети екип пожарникари.

В момента колегите са на място и разчистват мястото на пожара, уточни още инж. Пърмаков.

Димния стълб от огъня се виждаше от Благоевград, а цялата долина на река Бистрица бе задимена, както се вижда на видеото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене