Изправят на съд благоевградчанин, блудствал с ученичка на пейка пред блок в жк „Струмско“

Районна прокуратура за по-малко от 3 месеца приключи разследването за блудство срещу 56-годишния благоевградчанин Петър Шаламандов и внесе обвинителен акт срещу него в съда.

Според обвинението на 25 септември около 13.30 часа той е извършил блудствени действия с непълнолетната Цветелина на пейката пред блока на ул. „Броди“ в жк „Струмско“. Момичето приседнало до него, за да изчака приятелката си. Съседът я заговорил и дори й направил комплимент, че е пораснала и станала мома за женене. Докато си приказвали, я хванал силно за едната ръка и я поставил на панталона си, а с другата си ръка я стиснал за задните части. Цветелина си тръгнала изплашена и след като разказала на родителите си за преживяното, Петър Шаламандов е задържан в полицията. На база свидетелските показания на момичето той е привлечен като обвиняем за блудство.

Според защитата обвинението се гради на показанията на момичето, а се пропускат свидетелските показания на комшия, на име Видин, който твърди, че не е видял никакви нередни действия от страна на Петър Шаламандов, както и че Цветелина си била тръгнала от пейката, но не изглеждала притеснена. „Става въпрос за човек, който е пенсионер по болест, на 67% нетрудоспособен, с дисекция на аортата, белодробна емболия, лекувал се в Правителствена болница, бил е 10 дни в кома. И тези заболявания са придобити не от разгулен живот, а от химикалите в галваничния цех, където бил строителен работник”, пледира адвокат Ненов при разглеждане на мярката за неотклонение на неговия подзащитен.

„Нищо не съм й направил, измисля си”, каза П. Шаламандов и поиска да бъде пуснат на свобода. Съдът му наложи мярка „домашен арест“, с каквато е и към момента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене