Приятели натопиха Асен от Гоце Делчев, полицията нищо не откри, но аверите го предадоха

28-годишният Асен Георгиев от Гоце Делчев бе осъден на 1 година и 11 месеца условно с 4-годишен изпитателен срок и глоба от 2500 лв. за незаконно притежаване и разпространение на наркотици. Присъдата бе поставена след споразумение с прокуратурата, което бе одобрено вчера от окръжния съдия Росица Бункова.

Асен Георгиев бе арестуван при полицейска операция на 23-и ноември, реализирана от служители на сектор „Противодействие на тежката престъпност“ в ОД на МВР – Благоевград. При проверка на лек автомобил, в който пътували 28-годишният Асен Георгиев, 20-годишният Димитър Игнатов, 22-годишният Атанас Попов, 23-годишният Тодор Саватинов и 29-годишният Костадин Манолев, са открити 4 пликчета със суха зелена маса с тегло 29 грама, която при полевия наркотест реагирала положително на марихуана, както и 2 плика с 6,6 грама бяло вещество, 1 плик с бучка твърдо бяло вещество от 17,5 грама, които са дали положителна реакция за амфетамин, както и плик с 18 броя розови хапчета с общо тегло 6,24 грама. Общата стойност на наркотиците е в размер на 1133 лв.

След изтичане на 24-часовото полицейско задържане в ареста е оставен само Асен Георгиев, макар че при претърсването на дома му наркотици не са открити. Той обаче е уличен за наркодилър от другите четирима младежи.

Асен Георгиев е безработен, без криминални регистрации и неосъждан, което бе отчетено от наблюдаващия прокурор Милева при определяне на наказанието му, след като призна вината си. Той бе освободен от ареста, след като присъдата стана факт, и през следващите 4 години ще трябва много да внимава да не престъпи закона, тъй като условното наказание ще бъде активирано в ефективно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене