Ученици от ОУ „Димитър Талев“ с благотворителна кауза за Хитрино

Благотворителен базар в подкрепа на учениците в село Хитрино подготвят учениците в Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград. Те ще дарят събраните средства на Средно училище „Д-р Петър Берон” в село Хитрино след трагедията с взривената цистерна в селището.

„Вече се свързахме се с директора на това училище и го уведомихме за желанието на нашите ученици. Средствата ще похарчат по тяхно усвотрение. За нас най-важно е, че децата показват съпричастност и се стараят много, за да приготвят и кулинарни изкушения, и коледни сувенири, за да подпомогнат своите връстници в Хитрино”, заяви заместник-директорът на Трето ОУ Васил Чолаков.

Коледният базар ще бъде открит днес по обяд в сградата на учебното заведение. Ще присъстват всички преподаватели, ученици и много родители. Децата ще подредят щандовете със сурвачки, сувенири, гозби, които са направили сами или с помощта на своите близки.

Всяка година възпитаниците на Трето основно училище в Благоевград се обединяват с благотворителна кауза. Преди две години помогнаха на болно момиченце, миналата година също подкрепиха лечението на болно дете.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене