Тежко дежурство за огнеборците в Пиринско, гасиха 7 пожара през уикенда

Тежко дежурство имаха огнеборците в Пиринско през почивните дни.  Седем пожара нанесоха щети на къщи, автомобили и селскостопански постройки.

В сатовчанското село Годешево огнена стихия е унищожила къща и плевня с 10 овце и едно магаре. В Хаджидимово искри съсипаха покъщнина в жилище, като причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. В санданското село Лешница горя електрическо табло и само бързата намера са пожарникарите предотврати разрастване на пожара. Още една плевня изгоря в Банско през почивните дни.

На 17 декември около 18.40 часа е получен сигнал за пожар в разсадник в землището на Петрич. Погасен е от два екипа на РСПБЗН-Петрич. Огънят е нанесъл щети на фризер, пластмасови касетки и опушени стени. Причината за инцидента е късо съединение.

На 18 декември техническа неизправност изпепели двигателния отсек на лек автомобил в Симитли. Вчера около 15:13 часа е получен сигнал за пожар в къща с.Места, община Банско, който унищожил електрическата инсталация на жилището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене