Откриха сезона в Уникално Банско с мезета, специалитети и вино! (обзор)

Кметът на Община Банско Георги Икономов и министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова официално откриха зимния сезон 2016/17 г. в Банско.

На отриването на сезона присъства и министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев, предаде „Фокус“. На събитието присъстваха още представители на централната и местната изпълнителна власт, туристическия бранш, контролните органи, спортисти, медии.

d

Преди началото на официалната част имаше представяне на „Уникално Банско Ви посреща на централния площад“, като представители на марката „Уникално Банско“ поканиха всички жители и гости на града да вкусят от банските мезета, специалитети и вино. Така се слага край на опитите да се произвеждат ментета на типични бански продукти.

d

Опитаха ги и световните шампиони Марк Жирардели и Фриц Щробъл. „За мен отдавна дните в Банско са се превърнали и в кулинарен празник“, сподели Жирардели, който е и световен посланик на курорта.

d

Спортният министър Красен Кралев бе сред най-аплодираните гости на официалното откриване на ски-сезона в Банско. Ето какво написа по-късно самият той в профила си във Фейсбук:

dС огромно удоволствие присъствах на официалното откриване на сезона в зимен курорт № 1 у нас – Банско. В официалното откриване на пл. „Никола Вапцаров“ участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Банско Георги Икономов, председателят на БФ Ски Цеко Минев, олимпийският шампион по спускане от Солт Лейк Сити 2002 Фриц Щробъл и 5-кратния носител на Световната купа Марк Жирардели.

Убеден съм, че ни очаква един страхотен сезон – Банско е европейски град на спорта за 2017, след 5 Световни купи в алпийските дисциплини, за първи път ще имаме и стартове от Световната купа по сноуборд. Всички се надяваме на успех на Радо Янков и Сани Жекова на родна земя. Всички в Банско трябва да се гордеят с това, което са направили, за да поставят Банско на челните места на картата на световните курорти.

Банско наскоро получи признание от Академията на Световните ски награди като влезе сред 25-те най-добри зимни курорта в света, а National Gеоgraphic го постави в топ 10 на най-добрите места за посещение в света. През 2017 г. Банско ще бъде Европейски град на спорта, a от 3-ти до 5-ти февруари ще бъде домакин на два старта от Световната купа по сноуборд.

Това го има само в Банско! Отиваш да караш ски, а си намираш…50 000 лева!

d

Един човек отиде да кара днес ски на Банско, а си тръгна от курорт №1 на Балканите с 50 000 лева. Намери си ги в снега, просто малко повече ги потърси. И му се явиха под формата на ключове за чисто ново „Ауди“!

d

А щастливеца освен на кола за 50 бона, се порадва и на истински купон в негова чест.

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене