Венета Христова пред Топ Преса за “Проституция & Розов туризъм” (Секс – туризъм): Курортната проституция e етап, предхождащ това, което в България започва да се очертава като пазар на секс-туризъм

Г-жо Христова представете се на нашите читатели…

– Родена съм в Благоевград. Завършила съм Институт за културно-просветни кадри и Колеж по туризъм – Благоевград. Работила съм в Народно читалище – Благоевград като читалищен секретар – библиотекар. От 2006 год. до момента съм Директор на Учебен отдел в Колеж по туризъм.

Разкажете ни за Колежа по туризъм

– Частно висше училище – Колеж по туризъм гр. Благоевград е основан на 16.10.2003 год. Осъществява се обучение по следните специалности: „Бизнес администрация”, „Организация и управление на туристическото обслужване”, „Организация и управление на хотели и ресторанти” и „Туристическа анимация и екскурзоводство”.
Колежът по туризъм е компетентна и отговорна образователна институция, която дава специализирана подготовка по професионалните направления „Туризъм” и „Администрация и управление”, осигуряваща компетенции и конкурентноспособност на „глобалния специалист” за локалния, националния и международния пазар на труда. Колежът по туризъм е висше училище, което заема достойно място в академичния Благоевград и страната. В него се подготвят кадри на съвременно научно – образователно и практическо ниво в областта на туризма и администрацията. Водещият девиз на колежа е: „За туризма и администрацията – професионално възпитан, обучен и образован човешки капитал”.

Имате две издадени книги „Проституция & Розов туризъм” (Секс – туризъм) е първата която ми направи впечатление.

– Автор съм на книгите „Проституция & Розов туризъм” (Секс – туризъм) и „Кулинарен туризъм”. Предстои издаването на „Винен туризъм”. Съвременният туризъм е изключително динамично развиващ се отрасъл. Той е на трето място във външнотърговските операции в световен мащаб. Отчитайки темповете на неговото развитие, много специалисти считат, че след началото на ХХІ в., туризмът ще оспорва с информационната индустрия първото място по външнотърговски постъпления. Икономическите потоци, предизвикани от туризма, се превръщат във важен фактор, както за икономическия растеж, така и за международните икономически отношения на много страни по света.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене