Внимание, проверка! Заведения за бързо хранене в Банско затвориха, защо?

Търговци на заведения за бързо хранене в зимния ни ски център Банско затвориха обектите си. Това се случи вчера по време на проверките извършени от инспекторите от Областната агенция по безопасност на храните в Благоевград.

Мълвата за посещението на инспекторите в Банско бързо се разпространи сред търговците на обекти. В хотели, ресторантите и търговски обекти за бързо хранене инспекторите провериха срока на годност на храните, документите за произхода на стоката, както и условията при които се съхраняват хранителните продукти. И всичко това дни преди старта на зимния ски сезон в Банско.

Инспекторите от Областната агенция по безопасност на храните провериха при какви температури работят хладилниците с наличните хранителни продукти в кухнята на един от големите хотели в Банско. Не установиха нарушения при съхранението и обработката на храните, но издадоха две предписания.

“Установихме корозии в металните части в хладилниците, което не представлява голям риск по отношение безопасността на храните, защото вътре се съхраняват опаковани храни. И другото несъответствие вече теча на таванната повърхност“ – заяви от агенцията.

Освен в ресторант на хотел инспекторите влязоха и в обект за приготвяне на бързи храни, но нарушения не бяха установени. За да не бъдат проверени, обаче голяма част от заведенията за бързо хранене затвориха при мълвата за проверки. Днес обаче всички малки обекти работят с пълна пара.

Марти Кирилов/www.struma.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене