30 процента ръст в строителството на жилищни и офис сгради в Пиринско

През последните три месеца на тази година в Благоевградска област е започнал строежът на 47 жилищни сгради със 162 жилища в тях и с 22 403 кв. м обща застроена площ. Положени са основите и на 4 административни сгради, както и на 40 други сгради.

Спрямо предходното тримесечие броят на започнатите жилищни сгради сe увеличава с 27.0%,  като жилищата в тях нарастват със 116.0% и общата им застроена площ – със 101.0%. Започналото строителство на административни сгради също има ръст от 33.3% спрямо второто тримисечие.

В сравнение със същия период на миналата година броят на започнатите нови жилищни сгради бележат увеличение  с 30.6%, жилищата в тях нарастват с 40.9% и общата им  застроена площ – с 35.4%. Започнатите други сгради се увеличават с 53.8%, а общата им застроена площ  е повече със 107.1%

През последните три месеца в Пиринско са издадени разрешителни за строеж на 55 жилищни сгради, на 4 административни сгради, както и на 83 други сгради.

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намаляват с 23.6%.

Броят на разрешителните за строеж на административни сгради спрямо предходното тримесечие се запазва същия, а издадените разрешителни за строеж на други сгради бележат увеличение спрямо второто тримесечие с 40.7%. Това сочат анализите на Статистическото бюро в областния център.

В сравнение със същия пероид на миналата година строежът на нови жилищни сгради е по-малко с 16.7%. Малък ръст има при издадените разрешителни за строеж на други видове сгради.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене