НАКАЗАН СЛУЖИТЕЛ В „ДГС ЕЛИН ПЕЛИН”

Предупреждение за уволнение е наложено на горския стражар Марин Маринов – служител в „ДГС Елин Пелин”. Дисциплинарното наказание е заради констатирани две нарушения в рамките на един месец, уронващи престижа на ЮЗДП и териториалното поделение.

Първото нарушение е шофиране в нетрезво състояние, с отчетени от дрегера 3 промила алкохол в кръвта, в резултат на което причинява пътно-транспортно произшествие.

На 1 декември т.г. след проверка от Регионалната дирекция по горите София, е предотвратен нощен бракониерски лов в землището на село Байлово с участието на служителя в „ДГС Елин Пелин”. Проверяваните лица са били с карабина и термовизионен прицел. По случая се извършва допълнителна проверка от компетентните органи.

 

ЗАДЪРЖАНИ БРАКОНИЕРИ В ЗЕМЛИЩЕТО НА С. БОСНЕК

На 8 декември при рутинна проверка по опазване на горските територии в землището на с. Боснек, служители на „ДЛС Витошко-Студена” – поделение на ЮЗДП, задържат две въоръжени лица. При последващата проверка е установено, че същите са ловци от сдружение „Перник” и нямат издадени разрешителни за лов. На нарушителите ще бъдат съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за приложението му.

Същия ден при съвместна проверка на служители от „ДЛС Витошко-Студена” и РДГ Кюстендил в землището на с. Горна Диканя е задържан камион „ЗИЛ 131”, незаконно транспортиращ около 10 пространствени кубични метра дъбови дърва за огрев от частни гори, без контролна горска марка и без превозен билет.

13 декември 2016 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене