Община Гоце Делчев с награди за най-красиви коледно дърво и сурвачка

Община Гоце Делчев и тази година организира коледни конкурси за най-красива сурвачка и най-добре украсено дръвче.

Дръвчетата за украсяване са определени предварително и се намират в градския парк, инициативата стартира днес.

„Дърветата са на главни алеи и са иглолистни, не са много високи, за да не се налага хората да се катерят и да ги украсяват”, уточниха от пресцентъра на общината.

Желаещите да участват в този конкурс могат да го направят в срок до 21 декември. Очаква се десетки граждани да са част от иницативата на общината и да превърнат фиданките в красиви коледни дръвчета. Миналата година за първи път се проведе такъв конкурс и огромен интерес към него проявиха децата, учениците и младите хора, които украсиха десетки дървета.

Победителите в конкурса ще бъдат наградени на специална церемония в беседката на парка на 21 декември от 15,00 часа. Час по-рано ще бъдат отличени и най-атрактивните Дядо Коледа и Снежанка в града. В тази надпревара участват малчугани от детски градини, ученици, възпитаници на школи и читалища. Общият награден фонд за двата конкурса, който е осигурен от община Гоце Делчев, е в размер на 1000 лева. Децата от града и съседните селища ще покажат и уменията си в изработването на най-красива сурвачка и подреждане на обредна трапеза този четвъртък в сградата на Общински исторически музей.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене