Роналдо стана кавалер на „Златната топка“, но изостава от Лионел Меси

Новият кавалер на „Златната топка“ е ясен. Това за 4-и път в историята е Кристиано Роналдо, който изпревари в убийствено състезание Лионел Меси и Антоан Гризман

Това определи журито от над 140 журналисти, което гласува за наградата, организирана еднолично от френското издание „France Football“.

Нападателят заслужено спечели трофея, след като през 2016 година успя да завоюва Шампионска лига с Реал Мадрид, ставайки голмайстор в турнира, както и историческа първа европейска титла с Португалия.

Той беше с основен принос за класирнето на финала на „селесао“, след като с два гола извади отбора си от груповата фаза, а с феноменално представяне на полуфинала прати Португалия на финал. Там за съжаление той се контузи и не успя да изиграе двубоя до край.

Основният му конкурент беше Лионел Меси, който също беше смятан за фаворит, а феновете на Барселона са бесни, защото аржентинецът има и повече голове, и повече асистенции от Роналдо. Луис Суарес обаче беше най-полезният играч за изминалия сезон на каталунците, а Меси беше с основна „заслуга“ за загубата на Аржентина на финала на Копа Америка.

На трето място остана френският нападател Антоан Гризман, който беше сред най-резултатните играчи, но загуби финалите на Шампионска лига и Евро 2016 от Роналдо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене