Скандал! Народният певец Иван Дяков заграбил с документална измама имот и строи върху него незаконно казан за ракия?!

Илия Мигдин – роднина на народния изпълнител – чрез адвокатката си Величка Атанасова е подал тъжба до прокуратурата и Районен съд – град Гоце Делчев, сре­щу Дяков и неговия шурей от град Хаджидимово. Предстои съдебно следствие!

Тодор ТОДОРОВ

Елисавета АЙДАРОВА

Познаваме ги като ве­сели и добри хора. Пред камерите на медиите те пропагандират само за до­брота и любов, усмихват ни се и с работата ни карат да се чувстваме добре, да бъ­дем весели, да търсим щас­тието… Но какви хора са те всъщност и това ли е техни­ят реален образ? Питаме се, защото ние от редакцията на най-големия югозападен вестник – Топ Преса – юго­западният таблоид, оста­нахме втрещени от сигнал, който получихме преди дни. Той не се уповава само на голи твърдения, на злобни приказки, а е част от едно стартирало съдебно след­ствие, което съвсем скоро ще се превърне в знаков и публичен съдебен процес. А основата на този съдебен процес е именно едно лице, което ние от Топ Преса като част от обществото познава­ме именно като човек, който описахме по-горе – заста­ващ пред камерата, пропа­гандиращ за любов и добро­та…Този човек е музикален изпълнител и е любимец на хиляди хора в Югозападна България и не само. Този човек е изпълнител на фол­клорна музика и с години радва сърцата ни от екрана и от сцената. Говорим за ро­дения в Хаджидимово Иван Дяков. Умишлено и на място упоменаваме и родното му място, защото имен­но оттам полу­чи­хме сигнал за скандал меж­ду Дяков и неговите род­нини, които го обвиняват в измама, документални прес­тъпления и лицемерие…

В редакцията на Топ Преса постъпи сигнал от Илия Мигдин, който е роднина на народния изпълни­тел и чрез адвокатката си Величка Атанасова е завел съдебно следствие срещу Дяков и неговия шу­рей от град Хаджидимово с обвинението, че двамата са заграбили с „документална измама“ общ наследствен имот и сега необезпокоя­вани строят ракиджийник (казан за варене на ракия) на този терен напълно неза­конно. Всичко това е описа­но в тъжба до прокуратура­та и Районен съд – град Гоце Делчев, и предстои съдебно следствие. Случаят ни беше потвърден и от наша прия­телка и ревностен сътруд­ник на вестник Топ Преса, която не се притеснява да й споменем името – Галя Неделчева. По думите й в съдебния екшън се е вклю­чила и нейната майка, която е на преклонна въз­раст и също е на­следник с права на собственост върху тази земя, върху която Дя­ков си строи ви­димо печеливша­та инвестиция.

Най-скандал­ното в случая е, че според сви­детелите певе­цът Иван Дяков, вместо да защити „действията“ си в съда, започнал да обикаля от врата на врата и да агитира посо­чените в тъжбата на Мигдин сви­детели да лъжат в негова полза, категорична е Не­делчева. Става въпрос за Мария Лескова, също от град Хаджидимово, която буквално била при­чакана от Иван Дяков и не­гови приятели – семейство Разманови, и била предупредена със заплашителен тон, че не трябва да сви­детелства по това дело. Аргументът на Дя­ков бил, че той е много извес­тен, пял е на мно­го вли­ятелни хора, в това число и лично на Бойко Борисов и никой нищо не мо­жел да му направи в държа­вата. За да са сигурни в Лас­кова, те дори я накарали да подпише бял лист, за което свидетелствала самата тя. Ето защо засегнатата стра­на, искайки справедлив про­цес и своята справедливост, се обръща към нас от пър­вата печатна институция в Югозападна България с цел не само да се осветли слу­чаят пред обществото, но и заедно да попитаме институ­ции и Дяков – има ли закони за певците в България? Това, че си пял на някого, прави ли те „от шарената крава“ и дава ли ти право да „преду­преждаваш заплашително“ свидетели срещу теб в съда?

Топ Преса настоява за пъл­на прозрачност в случая. Не­еднократно сме показали и доказали, че уважаваме из­пълнителя Иван Дяков. Той нееднократно е присъствал с усмивка и удоволствие на нашите страници – и във вестник Топ Преса, и в ин­формационната ни агенция www.toppresa.com . В случая обаче говорим за човека Дя­ков, за инвеститора, за биз­несмена Дяков… къде е мо­ралът? Къде е човечността? Защо не оставите съда да си свърши работата и ако сте невинен, това да се удосто­вери с документи, а не се на­лага да потулвате скандала и да вербувате свидетели по делото?

Както можете да предпо­ложите, Дяков отказва да коментира случая, воден от старата тактика на публич­ните личности – по-ниски от тревата, докато мине бу­рята. Но щом Топ Преса се е заела, бурята няма как да мине бързо.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене