Лоша атестация! Съветници от Благоевград бойкотираха тимбилдинга на председателя Радослав Тасков, едва 20-тина минаха през „Арена Самоков“

Над 50 % от съветниците не се явиха на мероприятието, нямаше купон, игри и веселба

Едва 20-тина от общо 41 съветника в минипарламента на Благоевград се озоваха на поканата на председателя Радослав Тасков да отидат на двудневен предколеден тимбилдинг в хотел „Арена Самоков“ в Самоков. Дори съветниците от неговата многолюдна група не се явиха в пълен комплект на организираното мероприятие, с изключение на д-р Вл. Таковски и Захари Ханджийски, разбра struma.com.

Цели парламентарно представени групи не уважиха сбирката, организирана от Тасков и платена с парите на бюджета на ОБС. 6-тима от 9-те парламентаристи на ГЕРБ присъстваха, някои дойдоха само за един ден. За часове в събота се появил и Георги Васев от ВМРО. Милан Богдански, Христо Ковачки, Илко Стоянов, Злата Сотирова, също се включиха в тимбилдинга, който протекъл вяло и апатично, разказаха присъствали на мероприятието, което бе уважено от кмета Атанас Камбитов и заместниците му.

Проявата и малкото присъстващи са сигурен индикатор за своеобразно разединение в местния парламент, когато трябва да гласуват гласуват, но когато трябва да докажат, че са колектив, резултатът е на лице. Това е вторият за годината опит на Тасков да сплоти съветниците, но се оказа напълно безуспешен. Въпросът е кого наказват с отсъствията си съветниците, които напоследък са силно демотивирани.

Припомняме, че последната им сесия приключи само за 30 минути с апатично и безпроблемно гласуване на няколко точки. С тази кратка сесия местните съветници записаха рекорд по най-бързо протекла общинска сесия.

Дали са недоволни от това, че заплатите им тази година са нищожни в сравнение със заплатата на председателя Тасков, която е в пъти по-голяма от техните, или са му обидени заради наказанията, които им налага, за да събира пари за подобни мероприятия е неясно. Тимбилдингът, обаче бе пълен провал, той беше обявен като присъствен на „добра воля“ и съветниците показаха „добрата си воля“ за сплотяване на екипа.

П. Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене