Connect with us

Градът

Ексклузивно! Един шампион пред toppresa.com! Евдокия Попадинова: За мен няма значение как ще стигна там, където искам!

Published

on

Евдокия Попадинова е родена е на 26 октомври 1996 в град Хаджидимово, България. Първата българска футболистка играла в Англия, отначало в Бристол Академи а след това в Лондон Бойс във втора дивизия. Понастоящем играе в САЩ за Северозападния университет Охайо, град Лима за отбора на Рейсърс. Попадинова дебютира за нациолния отбор на България на 20 август 2013, при гостуването в Скопие в приятелски мач с Македония 4:2. В 67 минута отбелязва своя първи гол за 4:1.

Стоян ЦВЕТКОВ

– Здравей, Ев­докия. Като за на­чало благодарим, че ни обръщаш внимание, след като стана шампионка и вни­манието на всички български медии е обърнато към теб!

– Разбира се, за мен е удо­волствие.

– Как се чувстваш след този успех?

– Невероятно се чувствам! Трудно се описва с думи, но наистина за мен това беше невероятна година. Исто­рия с London Bees и National Champion с UNOH Racers. Всичко това ми се случи в рамките на една година и съм много щастлива от този факт.

– Очакваше ли толкова бързо да стигнеш до купа?

– Ако трябва да съм чест­на, силно се надявах и го вяр­вах, все пак за това дойдох. Много съм радостна, че ус­пях да вляза в историята на този отбор само 3 месеца след идването ми. Доста години са се бори­ли момичетата да я спечелят тази купа и да бъдат първи в страната, и за мен означава страшно много, че успях да бъда част от отбора, който я спечели.­

– До колко Англия и САЩ си приличат?

– Мисля че, си приличат доста по това, че и двете държави дават ог­ромна възможност за развитие и двете страни имат много силни първенства, и също така езикът е еднакъв.

– Кое ги различа­ва?

– Според мен разликите са доста повече от прилики­те между Англия и САЩ. Ще започна първо с това, че тук наричат футбола „сокър“. Доста труд­но се свиква с това, аз може би никога няма да свикна да го наричам така 😀 В Америка също така се отделят страш­но много пари и средства за женския футбол, не само на професионално ниво, както е в Англия. Футболът е мно­го силен в университетите, много наблюдаван и дават страшно много стипендии, който хора от Европа трудно биха позволили да си пла­щат. И също така женският футбол тук е по-популярен от мъжкия.

– Смята ли Евдокия По­падинова, че е осъществила мечтата си, след като невед­нъж е повтаряла, че желае да пробие в САЩ?

– Аз осъществих част от мечтата си още като стъпих тук. Не е тайна, че още от много малка мечтаех да дой­да в Америка. Постиженията ми тук дойдоха много бързо и това е страхотно, но аз съм човек, който не спира да меч­тае. Радвам се на това, което осъществих, но вече е в ми­налото, а аз не мога да живея там. Продължавам напред и с Божията помощ се надявам да не спирам да следвам це­лите и мечтите си!

– Индивидуалния приз за най-добър новак идва ня­колко месеца, след като оти­де в Америка. Чувстваш ли се горда от това?

– Да, разбира се, радвам се, че има хора, които виждат и оценяват труда ми, защото влагам страшно много уси­лия.

– Дали това е малък или голям скок?

– Не знам доколко това е голям скок, стига ми за сега да е просто стъпка напред. Аз вярвам, че мога да постиг­на още много и за мен няма значение как ще стигна до­там, докъдето искам. Дали с малки или големи крачки, важното е да не спирам и да не се отказвам!

– Какви са твоите бъдещи цели?

– Най-вече искам да съм жива и здрава – както аз, така и цялото ми семейство. За в бъдеще искам да успея да завърша в тази неверо­ятна държава, защото обра­зование от Америка ще ми отвори много пътища в це­лия свят. И може би най-го­лямата ми цел е, разбира се, свързана с футбола и това е да играя в професионалната лига тук, която е най-добрата в света! NATIONAL WOMEN’S SUPER LEAGUE (NWSL).

Градът

ДОБРАТА НОВИНА! Зрелостниците на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ Випуск 2020 с изключителен успех навръх 100-годишнината на училището

Published

on

Абитуриентите, които получиха своите дипломи на 25.06.2020 защитиха престижа на едно от най-старите средни училища в югозападна България

Зрелостниците на елитното школо не само станаха първи при представянето си на ДЗИ сред четирите общини на бившата Неврокопска околия – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча, което е ненарушима традиция от незапомнено време, но спазиха традицията да бъдат в челната тройка на най-добре представилите се средни училища в област Благоевград. В това отношение момичетата и момчетата на ПМГ „си позволиха“ обаче да нарушат друга тенденция като, след като доста години насам заемаха третото място в класацията след матурите, през 2020 се изкачиха на втора позиция и изместиха от там ПМГ „Академик Сергей Корольов“ – Благоевград. Възпитаниците на гоцеделчевското училище „инкасираха“ среден успех Много добър 5.12 от двете с 30 стотни по-малко от първенеца в областта ЕГ „Академик Людмил Стоянов“. Постижението на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ има и още едно радостно изражение – школото не само запази мястото си в класацията Топ 100 на най-добрите средни училища в България сред над 1000 в цялата страна, а и се изкачи нагоре по стълбицата. Те се „изкатериха“ с цели 36 позиции в сравнение с миналата година и са на 62 място и записаха името си в историята не само на ПМГ, но и на Гоце Делчев. Зад себе си те оставиха традиционно силни „школи“ като ПМГ „Академик Сергей Корольов“ – Благоевград, ППМГ „Васил Левски“ – Смолян, ЕГ „Иван Вазов „Смолян“, ПМГ „Академик Боян Петканичин“ – Хасково, ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора, ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, ППМГ „Академик Иван Ценов“, ПМГ „Емануил Йорданов“ – Кюстендил и др.

ТОП ПРЕСА поздравява ПМГ „Яне Сандански“ с пожелание да продължи да катери нелекия път на образованието и да бъде едно от средищата на образованието в България

 

Continue Reading

ВИДЕО

ВИДЕО: Чудо, знамение на Кръсопоклонна неделя на параклиса Духа Стъпка! Вижте какво засне християнин! Добра поличба!

Published

on

Православната църква почита днес празника Кръстопоклонна неделя.

На този ден християните специално се покланят на един от най-ярките символи на християнската вяра – Светият и Животворящ Кръст Господен. По този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужвапразнична Света литургия.

Точно в този ден, читател на Топ Преса желаещ да стане категорично амонимен ни изпрани уникално по рода си авторско видео, на което по думите му той е заснел едно малко ЧУДО, което е добро знамение.

За всичките читатели на Топ Преса, предостяваме въпросното видео, на което се вижда как две срещи загасват почти едновременно и основон огъня тръгва.

Случолото е на инпровизирания иконостаст пред параклиса на месността Духа Стъпка, над неврокопското село Мосомище. За въпросното свещено място Топ Преса преди време ви запозна с видео репортажът си :

Топ Преса по следите на Божиите места в югозапада! ДУХА СТЪПКА – Мосомишкият Ерусалим! УНИКАЛНО ВИДЕО

Според всички хора на които имаме доверие, за разчитане на подобни случки, въпросното значмение е на добро. То ни казва в такъв свещен ден, че дори усещайги огънят да гасне в нас, не трлябва да губим вярата си и чудото ще се случи – той отново ще се запили. Свещения огън! Вярвайте уважаеми читатели на Топ Преса! Точно в този труден момент вярата ще ни спаси и Бог н иизпраща знаци за да ни покаже че е с нас и ще ни помогне.
Молим се на този Светъл Ден, лошото да се махне от пътя ни и за напрадда ни чакат здраве, къскмет и щастие на нас и нашите семейства ГЛЕДАЙТЕ И СЕ УВЕРЕТЕ:
https://www.youtube.com/watch?v=CK2nUEc1tkw

Смята се, че в средата на Великия пост този ритуал дава на християните духовна сила, за да извървят до края пътя на пречистването – до деня на Възкресението.

Честният кръст е най-святото знамение и най-светлият символ на християнската вяра.Затова всички Свети тайнства – кръщение, миропомазване и Божествената евхаристия, се извършват с призоваването на Светия Дух и с Кръста.

Всички Свети благословения се дават с кръстния знак, а храмовете, свещените предмети и одежди се освещават с Честния кръст.Без Кръста е немислимо което и да било литургично действие.

Кръстът е и жертвеникът, на който Христос е принесъл себе си за целия свят, преживявайки най-голямата болка и унижение. Смъртта му се счита за животворна и спасителна, защото дарява живот и избавление.

В тези трудни да България и света времена да се помолим за здраве и благоденствие на всяко човешко същество! Убедени сме че  Бог се смили над нас! Показва го :

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al