С балет започва новата 2017 г. в Банско

Новата 2017 година в курорта Банско ще стартира с третото издание на Международния балетен фестивал

Любими балетни спектакли ще се играят на сцената в града под Тодорка от 5 до 10 януари. Държавната опера и балет – Варна ще представи три завладяващи балетни постановки – „Лешникотрошачката“, „Дон Кихот“ и „Жизел“.

Фестивалът се провежда под егидата на градоначалника на община Банско – Георги Икономов. Спорт и изкуство ще съчетаят гостите на курорта. Не само скиори, но и любители на балета ще има в Банско. По традиция залата в читалище „Никола Вапцаров” е пълна за всеки един спектакъл. Сред зрителите тази година ще са англичани, руснаци, македонци и гърци. Началото на вечерите, посветени на балетното изкуство, ще бъде дадено с „Лешникотрошачката”, спектакълът ще се играе и на 6 януари, началният час е 18,00 ч.

На 8 януари по същото време е ред на балета „Дон Кихот”, а на 9 януари – на „Жизел”. Със спектакъла „Дон Кихот” талантите на Държавна опера и балет-Варна ще направят последната си среща със зрителите и ще поставят финалният акорд на международния балетен фестивал в курорта Банско. Всеки любител на балетното майсторство може да стане част от едно неповторимо по рода си изящно сценично изкуство и да си подари едно запомнящо се начало на новата година в града под Тодорка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене