Помощник-секретар по вътрешната сигурност на САЩ ще дискутира началото и края на границите със студенти на АУБ

Алън Бърсин, помощник-секретар по вътрешната сигурност на САЩ, ще говори за началото и края на границите пред студенти от Американския университет в България. Събитието ще се проведе на 12 декември от 19:30 ч. в библиотека „Паница“, кампус „Скаптопара“ на АУБГ.

Бърсин ще говори за промяна на парадигмата на граничния контрол в Съединените щати в ерата на глобализацията, която се характеризира с увеличено движение на износ и внос, също така и с динамики при движението на хора.

Той ще засегне въпроси като влиянието на атаките на 11 септември 2001 г. върху граничния контрол на САЩ и съвместните усилия с Мексико, Канада и други страни, имащи за цел да подобрят управлението на границите.

Алън Бърсин отговаря за наблюдението на международните ангажименти на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ и ръководи стратегическите функции за планиране и формулиране на политиките на Департамента.

Преди да поеме този пост,  Бърсин е служил като комисар в „Митническа служба и погранична охрана“, бил е председател на San Diego County Regional Airport Authority и секретар по образованието в Калифорния.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене