Бившият национал Станислав Костов, уверен, че „Пирин“ ще бъде финалист за Купата на България

Бившият младежки национал Станислав Костов е уверен, че неговият настоящ клуб Пирин (Бл) може да стигне финал за Купата на България

„Орлетата“ приемат „Ботев“(Пловдив) на 1/4-финалите, като преди това отстраниха „Спартак“(Плевен) и Созопол.

„Наистина жребият е приемлив. Играем с „Ботев“(Пловдив) и се надявам да ги отстраним. „Пирин“ има традиции за Купата, феновете искат да играем финал, ние футболистите също. Без сантименти към Ботев – бием ги!”, каза Костов.

Той получи наградата си за Футболист №1 на 16-ия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуб „България“. Благоевградчанинът вкара два гола и асистира за трети при победата с 4:1 над „Дунав“(Русе).

„В съблекалнята е спокойно. Имаше и ръкопляскания към треньора след мача с „Дунав“. Нормализират се отношенията между публиката и Стефан Генов, което е добре, защото иначе това ни се отразява, особено в домакинските мачове. В началото феновете се занимаваха повече с треньора, което не беше добре за самите нас”.

„Нямаме цели, играем мач за мач. Колкото повече точки вземем, толкова по-добре. Трябва да сме възможно най-напред. Нямаме много точки и трябва да трупаме, за да не бъдем въвлечени в борбата за оцеляване като миналата година”. Нападателят на „орлетата” сподели, че може би твърде млад е преминал в отбори, които са имали по-високи цели от настоящия му клуб.

„Бях в отбори, които бяха с по-високи цели от „Пирин“, тогава не играех много. Сега отново съм в родния си клуб и се надявам да играя често. Може би най-доброто решение преди години бе да остана още малко в „Пирин“, но не съжалявам за нищо. Да, тогава имаше интерес към мен и от „Левски“, но избрах ЦСКА. Бих играл във всеки български клуб”, заяви още Слави Костов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене