Димитър Пиргов с нов договор в „Левски“

„Сините“ смятат да предложат нов договор с по-добри условия на Димитър Пиргов

Централният защитник дойде това лято в тима от „Герена“ и подписа договор за 2 години. В момента от изтече 1/4 от него, но от клубната управа искат да удължат този срок с още една година. Роденият в Гоце Делчев бранител е от футболистите с най-ниско месечно възнаграждение, но в същото време е от тези, които показаха най-голям прогрес през този сезон. Иначе това лято младият защитник бе привлечен от „Славия“ като свободен агент, а от „белия клуб“ вече сериозно съжаляват, че са изпуснали една „златна кокошка“, която в момента е оценявана на цена над 1.5 млн. и ако продължи така добре да се изявява със синия екип, тя ще порасне поне до 2 млн. в края на сезона.

Димитър Пиргов бе взет по настояване на Люпко Петрович. Именно сърбинът наложи и разви бранителя, който дори направи дебют за националния отбор срещу Франция в Париж при загубата на тима на Петър Хубчев с 1:4. Неврокопчанинът игра в тандем със съотборника си от „Левски“ Александър Александров.

Не такава ще е съдбата на най-скъпоплатения централен защитник Симон Сандберг. Шведът е един от първите в списъка с нежелани играчи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене