Наркотици, голямо количество контрабандни цигари, метадон и четирима задържани след акция на ОДМВР-Благоевград

Нова и поредна акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества проведоха през изминалото денонощие полицейски служители на територията на ОДМВР-Благоевград. В резултата на акцията са открити и иззети наркотици, метадон, нарязан тютюн и голямо количество цигари без бандерол.

Вчера около 15:30 часа след извършена проверка на 36-годишния И.К. от Петрич, проверяващите полицейски служители са намерили и иззели от 36-годишния петричанин найлоново пликче, съдържащо около 0,3 грама амфетамин. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а случаят е докладван пред Районна прокуратура – Петрич.

След извършена вчера проверка на жилище, обитавано от 14-годишно момиче от петричкото село Габрене, полицейски служители на РУ-Петрич, са намерили и иззели 4 бр. цигари, съдържащи около 2,8 грама канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура – Петрич.

При проверка на лек автомобил  „Опел Корса“, вчера около 16:20 часа на улица “Христо Смирненски“ в Сандански, полицаите открили и иззели пластмасова бутилка с безцветна течност. Притежателката на бутилката М.М. на 26 години от Сандански признала, че установената течност е метадон. Безцветна течност е предоставена за експертиза от специалисти. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

В района на КПП-Бело поле, вчера около 18:30 часа след извършена проверка на лек автомобил „Тойота Рав“, управляван от 49-годишния В.И. от Благоевград, полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, намерили и иззеели найлонов плик, съдържащ около 5 килограма нарязан тютюн, сак с намиращи се в него около 799 бр. кутии цигари с около 15 980 къса цигари и кашон с още около 1 000 кутии цигари, съдържащи около 20 000 къса цигари, всички без наличен задължителен бандеролен знак.

В хода на работата по случая е извършена проверка в гараж, ползван от благоевградчанина, при която са намерени и иззети и още 6 600 къса цигари без бандерол.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Благоевград. Работата продължава.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене