Капитанът на ЦСКА-София Борис Галчев никога повече няма да облече червения екип!

33-годишният сърцат полузащитник изпадна в немилост пред собственика на клуба Гриша Ганчев, който обяви, че го е зачеркнал с дебелия флумастер.

Галчев ще бъде пратен в изолатора и най-вероятно ще тренира сам, отделно от отбора. Той със сигурност няма да замине с „червените“ и на зимния лагер през януари. Договорът на футболиста с прозвището Марадоната от Добринище изтича чак през лятото. Той е изявил желание да се завърне в бившия си клуб „Пирин“ (Благоевград), откъдето тръгна към големия футбол. Оферта има и от треньора на „Нефтохимик“ Христо Янев, с когото работиха заедно на „Армията“.

Има голяма вероятност ЦСКА да спъне Борката Галчев и умишлено да не му разреши трансфер през зимата. Това ще бъде сладкото отмъщение на боса Гриша Ганчев, който е много обиден от изказвания на играча. Капитанът си позволи да говори срещу чужденците в отбора и да критикува клубната политика, с което си навлече гнева на Гришата. Поради тази причина той бе изваден за дълго от групата, а реабилитиран чак за мача с „Верея“. Обмисля се вариант Галчев да бъде пратен и във втория отбор на ЦСКА-София във Втора професионална лига.

„Най-много съм разочарован от Галчев и никога няма да му го простя. Имах 2-3 разговора с него, по които се бяхме разбрали каква е неговата роля в клуба. Той почна да плещи разни работи, които не му правят чест. Негова си работа. На много места сбърка, но си е за негова сметка. Аз съм го задраскал с дебелия флумастер, първо като човек“, отсече Ганчев пред Нова тв преди няколко дни.

Гриша Ганчев не го иска

Вътрешни източници разкриха сензационно пред „България Днес“, че има още една причина за омразата на шефа към Галчев. Тя се дължи на факта, че халфът е човек на Любо Пенев. Именно Чичовото доведе играча в ЦСКА през 2010 година. По онова време Галчев бе капитан и лидер на „Пирин“. На 4 март 2009 година „орлетата“ играха четвъртфинал за Купата на България срещу ЦСКА на „Армията“. „Червените“ поведоха с гол на Маркиньос, но Делев изравни резултата и мачът стига до дузпи. Благоевградчани продължиха напред, а успехът бе донесен именно от Галчев, който отбеляза решителния удар от бялата точка.

Любо Пенев тогава бе категоричен, че иска борбения футболист в редиците си, и лично водеше преговорите. „Армейците“ платиха за него 50 хиляди евро. Сега самият Галчев тровел атмосферата в съблекалнята, като агитирал сред другите футболисти за връщането на Любо. Феновете на ЦСКА също искат Пенев да поеме отбора и скандират името му. Той обаче е персона нон грата, след като е в тежка вражда с другия акционер в клуба – Христо Стоичков. След като Гриша Ганчев разбрал, че капитанът на отбора лобира за Любо, тотално побеснял и казал, че повече не иска да го вижда.

Старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев вече намекна, че няма думата по въпроса с връщането на Борис Галчев в състава.

„Бъдещето му? Нека да минат двата мача до края на годината и тогава да говорим. Галчев е в отбора, няма смисъл сега да коментираме изказването на собственика. Аз съм само временен треньор на отбора“, бяха думите на Белчев.

Иначе Галчев не крие, че от дете е запален цесекар

„За ЦСКА тръгвам пеша за София. Мечтата ми винаги е била да играя в този клуб. Това е отборът на сърцето ми. Потомствен цесекар съм. Баща ми ме запали. Той е страхотен фен на ЦСКА и Христо Стоичков. От малък ми говореше само за това. Водеше ме на мачове. Бях на тези с „Атлетико“ (Мадрид), с „Омония“, призна Галчев още преди години, когато пристигна на „Армията“.

Работи като дървосекач

В първите си години като футболист Борис Галчев се препитава с брадвата. Той рита за „Пирин“ (Разлог), който тогава има аматьорски статут. Не получава никаква заплата и е принуден да си търси друга работа.

Боби е роден на 31 октомври 1983 година в Разлог, но израства в съседния град Добринище. Докато гони топката, изкарва хляба си като служител в дърводобивна фирма. Всеки ден обикаля горите и сече трупи, докато не идва офертата от „Пирин“ (Благоевград). По-късно обаче наставникът на „зелените“ по това време Петър Михтарски го обявява за тромав и дебел и за кратко го гони от тима, а Галчев е принуден отново да стане дървосекач.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене