Предновогодишна честитка! Директорът на РДГ – Благоевград Иван Гергов на прокурор

Якорудски бизнесмен го вкара в полицията, вижте за какво

Директорът на РДГ – Благоевград Иван Гергов отива на прокурор. Това реши разследващ полицай от Второ управление на МВР в Благоевград, работил по жалбата на якорудски бизнесмен, чиито 2-автомобила са задържани в двора на Горско стопанство – Разлог.

Според якорудчанина, Гергов е задържал лекотоварните му коли със съмнение, че превозвали крадена дървесина и вече месеци наред не желае да освободи колите, въпреки отпадналите съмнения за извършено престъпление, научи struma.com. Колите са задържани без прокурорско постановление или заповед на Иван Гергов, което моментално вкарва онези, които ги държат в двора и не ги освобождават в самоволни и противозаконни действия, твърди жалбоподателят.

Бизнесменът депозирал жалба в полицията, твърдейки, че Гергов си превишава правата. След едномесечна проверка разследващите са предали преписката срещу Гергов в прокуратурата с мнение да бъде образувано досъдебно производство за превишаване на правомощия.

Отделно бизнесменът ще заведе финансов иск за отговорността на държавата и пропуснатите му ползи от поведението на горския шеф. Днес Гергов коментира казуса така: Щом автомобилите са задържани, значи с тях са извършвани нарушения, ще изчакаме прокуратурата да си свърши работата и тогава ще говорим., лаконичен бе Гергов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене