Неправоспособен и дрогиран шофьор от Мусомища предаден на прокуратурата, младежи в ареста за наркотици

През изминалото денонощие, на територията на област Благоевград, е проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която около 23:00 часа на улица “Дунав“ в Гоце Делчев е задържан 24-годишен неправоспособен и надрусан водач от гоцеделчевското село Мусомища.

При извършената проверка на лекия автомобил „Опел Астра“, управляван от 24-годишният Д.Я. от Мусомища, полицейските служители на РУ-Гоце Делчев, са намерени и иззели пластмасова кутийка с около 2,5 грама канабис, станиол с около 0,3 грама канабис и угарка от цигара, съдържаща около 0,2 грама канабис.

След извършена проверка с техническо средство DRUGCHECK е установено, че Д.Я. управлява лекия автомобил след употреба на марихуана, както и без съответното свидетелство за управление. За случая е уведомена Районната прокуратура в Гоце Делчев. Образувано е досъдебно производство.

Вчера около 13:30 часа на улица “Дунав“ в Гоце Делчев е спрян за проверка лек автомобил „Сузуки Витара“. При извършената проверка на водача на автомобила Г.Г. на 25г. от Гоце Делчев, полицейският екип е намерил и иззел от водача полиетиленов плик, съдържащ около 18,6 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на амфетамин.

25-годишният Г.Г е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е Районната прокуратура в Гоце Делчев.

Двама младежи на по 21 години от Симитли и петричкото село Първомй също са били задържани вчера около 22:30 часа на улица “Васил Левски“ в Симитли. Полицейски служители на 02 РУ-Благоевград, спрели за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от М.А.на 21г. от петричкото село Първомай.

В хода на проверката, пътуващият в автомобила Д.А.на 21г. от Симитли направил опит да изхвърли полиетиленово пликче с около 0,8 грама бяло прахообразно вещество, което е предоставено за експертиза.

И двамата младежи М.А. и Д.А. от Симитли и Първомай са задържани със заповед за задържане до 24 часа, уведомена е и Районнта прокуратура в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене