Броени минути след боя над Питър! Стана ясно кой е провалил мача на Кобрата с Джошуа за световната титла!

Броени минути, след като Кубрат Пулев смаза от бой Самюел Питър, стана кристално ясно кой е човекът, провалил възможността на Кобрата да се бие за световната титла при свръхтежките още през 2016 година

Както е известно, такава опция се появи през септември, когато промоутърите на шампиона Антъни Джошуа си бяха харесали Пулев за съперник.

След като преговорите за този двубой завършиха неуспешно, в публичното пространство се появиха множество слухове за това каква е причината за провала.

Всичко това се оказа част от стратегията на „Зауерланд“ за кариерата на Кубрат.

Ето подробности:

„Аз отказах мача на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа за световната титла във версия IBF. Това обяви промоутърът на Кобрата Кале Зауерланд на пресконференция след успеха на българина над Самюел Питър – Нигерийския кошмар. Причините за това не са били финансови, а чисто прагматични.

„Аз отказах мача на Кобрата с Джошуа. Едно е да излезеш в мач на доброволна защита, друго е за задължителна, каквато се получава сега. При първата ние нямаше да имаме никакъв контрол, докато сега инициативата е в наши ръце. Стратегията ни се оказа правилна“, коментира Кале Зауерланд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене