Изграждат модерен спортен комплекс върху 103 дка в Разлог

Многофункционален спортен комплекс ще бъде изграден в Разлог. Общинският съвет даде съгласието си за откриване на процедура за предоставяне на концесия за проектиране, изграждане и експлоатация на „Спортен комплекс“. Инвестицията, която бъдещият концесионер трябва да направи е 24 млн. лв., а спортният комплекс трябва да бъде изграден до 5 години от подписването на договора за концесия.

Според условията на концесията обектът не може да се отдава под наем, както и да се прехвърлят правата и задълженията на трети лица, освен със съгласието на Общинския съвет. Кметът на Разлог Красимир Герчев обясни, че още миналата година две фирми са проявили инвеститорски интерес и са представили идейните си проекти. Според него с изграждането на спортния комплекс ще бъдат привлечени още повече туристи, отбори и спортни клубове.

Спортният комплекс ще бъде изграден в местността „ Байова борика“ край Разлог на площ от 103 дка. В плана за застрояване се предвижда изграждане на тренировъчни игрища за футбол, баскетбол, волейбол,тенис на корт, плувен басейн, стадион и други. Стадионът ще бъде с капацитет от около 8 000 места и с размери 68/105 метра, а плувният басейн ще е с олимпийски размери и с около 1000 места. Футболни игрища ще бъдат четири със същите размери, като стадиона. А волейболните и баскетболните игрища ще бъдат по две.

Още през 2014 год. беше обсъден доклада за оценка на въздействието върху околната среда на това инвестиционно предложение. Тогава стана ясно, че в района не са установени защитени видове растения и животни, както и че района не попада в защитени територии.

ИЛИНДЕНПРЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене