Шофирането в центъра на Благоевград невъзможно заради ремонт и паркирани коли

Шофирането в центъра на Благоевград е невъзможно. Заради ремонт на новото кръгово кръстовище при полицията, движението в района е изцяло преустановено между улица „Владо Черноземски“, булевард „Васил Левски“, булевард „Джеймс Баучер“ и улица „Христо Татарчев“.

Направена е необходимата реорганизация и има обходни маршрути с указателни табели. Пътуването в района обаче е кошмарно, защото не се спазва ограничанието за паркиране на леки автомобили. По всички обходни улици неразумни шофьори оставят колите си и това допълнително затруднява движението. Няма нито една патрулка с пътни полицаи, които да регулират трафика.

Докато вървят ремонтните дейности, шофьорите могат да използват улиците „Тодор Александров“, „Братя Иванови“, „Менча Кърничева“, част от улица „Христо Татарчев“, бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, ул. „Крушево“, ул. „Полк Димов“, „Крали Марко“, „Даме Груев“, „Джеймс Баучер“, „Петър Зографски“, „Радовиш“

Автобусите от градския транспорт ще минават по бул. „Димитър Солунски“, Джеймс Баучер“, ул. „Владо Черноземски“, бул. „Кирил и Методий“.

Реконструкцията на кръстовището в кръгово, се налага с оглед сериозните задръствания и реалните предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Към момента пътното съоръжение е най-натовареното в общината, като резултатите от последното проучване сочат, че приблизително на час през кръстовището минават 1962 автомобила. Целта е, след ремонта, пропускваемостта на автомобилите значително да се увеличи.

Преди дейностите по преобразуване на кръстовището да бъдат завършени, на място ще бъде подменена ВиК мрежата до ул. „Крушево“, която в момента е амортизирана. По този начин проблемът ще бъде решен комплексно.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене