На вниманието на шефа на природен парк Рилски Манастир, Димитър Гриторов: Района около Рилския манастир занемарен, липсват контейнери, а боклук залива зелените площи!

ТОНИ СТОЯНОВ

Рилският манастир е сред Стоте национални туристически обекта на БТС. Открит е за посещения от 8 до 18 ч. всеки ден, а района около него е предпочитано място за отдих за стотици туристи.След и преди Рилският манастир пътя минава край прохладни зелени полянки, къмпинги с бунгала, гъсти сенки и планински чешми. Тук – там между дърветата се мяркат сгушени палатки. В края на асфалтовия път се намира Кирилова поляна.
Летните месеци и горещини изпращат много хора в Природния парк, а голяма част от туристите предпочитат прохладата, която осигурява реката и гората и пригодените за пикник маси и пейки там.
За съжаление обаче, днес наш репортер се натъкна на неприятна гледка, която засне. Снимките се надяваме да събудят съвестта на онези,които са отговорни за нея. Това, което видяхме ние е огромен пропуск на фирмата отговорна за почистването в парка, защото всички контейнери около които бе пълно с боклуци бяха обърнати, продънени и очевадно не събирани от седмици. Не отричаме и вероятността, някои от туристите да злоупотребяват с боклука , който оставят след себе си, но днес репортерът ни видя доста хора, които събираха след себе си и се отправяха с торби боклук към контейнерите без дъно.
Който и да е отговорен за състоянието на парка, би трябвало да поеме отговорност и този пропуск да бъде отстранен.
Жалко е, че по този начин се занемаряват редица паркове и природни богатства , а когато това се случва в близост до най – големият манастир в България е още по- неприятно.
1

2

3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене