Неврокопчанин на път да стане столично светило на денталната медицина!

Младен Камбов за предимствата на Дентална клиника „КАМБОВ“

Симеон ВАЛЕНТИНОВ

Денталната медицина се развива постоян­но, а това изисква един зъболекар да отделя голяма част от времето си на курсове за повишаване на квалификацията и запознаване с но­вите тенденции в областта на стома­тологията.

За мен като спе­циалист, основна грижа е пациенти­те ми да са добре информирани, да се чувстват сигур­но и комфортно и да си тръгнат от кабинета с краси­ви и здрави зъби. За всеки, за когото е важно качест­вото на работа и здравето на зъби­тe, съм насреща. Роден съм в град Гоце Дел­чев. Родителите ми също са доктори – специалисти по дентална медицина, ето защо имам самочувствие­то да ви се представя в ця­лата си светлина:

ИЗПОЛЗВАМЕ НАУКАТА И ПОСЛЕДНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ЗА РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

В дентална клинка Камбов сме събрали екип от спе­циалисти, с опит и множе­ство успешно проследени случай в годините. Опитът в решаването на различни клинични казуси, съчетан с новостите в сферата на ден­талната медицина и послед­ните научните изследвания ни дават убедеността, че за­едно с вас, нашите пациенти можем да се справим с все­ки проблем засягащ здраве­то на усмивката.

Красотата на една усмив­ка изисква редовни грижи и внимание. Като специалисти в областта на стоматология­та, в денталната клиника ще отговорим на всички ваши въпроси, свързани със здра­вето на вашите зъби. За да получите най-подходящото лечение, ще съставим план на лечение, който максимал­но да отговаря на съвремен­ните изисквания за естетика и функция. Не на последно място е важно да се знае, че денталната медицина се развива постоянно, а това изисква един зъболекар да отделя голяма част от вре­мето си на курсове за пови­шаване на квалификацията и запознаване с новите тен­денции в областта на стома­тологията, с цел да предло­жи най-добрата услуга.

Всеки зъболекар в клини­ката е бил и от двете стра­ни на зъболекарския стол и искаме да ви уверим, че разбираме напълно прите­сненията ви от посещението при зъболекар. Затова наша основна грижа е да се чувст­вате комфортно и удобно на стола. При първото ви посещение ще направим пълен преглед, при който ще проверим зъбите за ка­риеси, здравето на венците, състоянието на захапката. Ще обсъдим как трябва да се грижите за вашите зъби и венци, така че те да са здра­ви по-дълго време.

KОРИГИРАНЕ НА СЧУПЕН ЗЪБ

Счупването на зъб, често е състояние, което изисква спешна намеса от зъбо­лекар. Причините за него могат да бъдат много и от различен характер. Възста­новяването му зависи от това на какво ниво е счупен зъба и дали е засегнал нер­ва или не.

ЗАТВАРЯНЕ НА РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ЗЪБИТЕ

Mного хора определят разстоянието между зъбите като проблем, други го на­мират за чаровно. Днес има много начини това да се ко­ригира. Една консултация с добър зъболекар ще ви даде ясна представа какви са ва­риантите и как ще изглежда­те финално след приключва­не на процедурата.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЛИПС­ВАЩ ЗЪБ

Много пациенти имат поне един изваден зъб от своя зъболекар, и си мислят, че изваждайки го са си решили проблема, но всъщност те не знаят, че с изваждането на зъба са създали нов много по-опасен.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ В ДО­МАШНИ УСЛОВИЯ

Избелването на зъбите в домашни условия набира все по голяма популярност, не само защото е лесно и безопасно, а защото дава и отлични резултати! След преглед, вашият зъболекар ще ви посъветва кой метод на избелване ще е най-под­ходящия за вас и какъв про­цент избелващ агент ще се използва. Предимствата на избелването на зъби в до­машни условия са:

Избелващият агент е със значително по-малка агре­сивност в сравнение с из­белването в кабинета.

Изработените индивиду­ални шини могат да се из­ползват дългосрочно, като при нужда от опресняване на цвета се закупува само шприца с избелващ агент, което спестява средства.

Избелващият агент е акти­вен в продължение на 8-10 часа, което го отличава от многото системи за избел­ване продавани свободно в аптечната мрежа.

Видимият ефект е още след първата процедура. Крайният резултат се отчита на 10 – 12тия ден, като резул­тата от избелването трае до две години в зависимост от хранителния режим.

Зaпочва се с преглед на състоянието на зъбите и по­чистване на зъбния камък с помощта на ултразвуков апарат. Почистването на зъбния камък е необходимо, тъй като в противен случай, избелващият агент не би мо­гъл да достигне до зъбите и избелването не би довело до желаният резултат. Зъбният камък е и причина за мно­го заболявания на венците и редовното му почистване от зъболекар е необходимо за поддържането на здра­ва и красива усмивка. След почистването на зъбния ка­мък, зъбите се полират с цел да задържат по малко пла­ка, като по този начин при­ключва подготовката на зъ­бите за по нататъшното им избелване. Непосредствено след почистването на зъб­ния камък се взима отпеча­тък от челюстите с помощта на силиконов или алгинатен материал.

Точността на отпечатъка е от голямо значение за из­работването на индивиду­алните шини, които се носят по време на сън в про­дължение на 6 до 8 часа. Сами­те шини са меки и удоб­ни за носене и не предиз­викват ди­скомфорт по време на сън.

Проце­дурата по взимане на отпечатъка трае някол­ко минути до окон­чателното втвърдява­не на мате­риала. От­печатъците се изпращат в лаборато­рия за отливане на работни модели и изработване на си­ликоновите шини в които се поставя избелващия агент. Изработката им отнема ня­колко дни.

Във второто посещение при зъболекар се определя началния цвят на зъбите с помощта на 3D разцветка по системата ”Vita”. Началният цвят на зъбите се записва във картона на пациента за да може след приключване на избелването да се напра­ви реална съпоставка на по­стигнатият резултат. Трудно е да се каже предварително с колко степени може да се избелят зъбите.

Вашият зъболекар задъл­жително дава инструкции на пациента за това, как се нанася избелващият агент, какви грижи да се полагат за шините и препоръчите­лен хранителен режим за по-дълготраен ефект. В съ­щото посещение се изпроб­ват силиконовите шини за точно пасване по зъбите и се правят корекции, ако те са необходими.

Важно е да се отбележи, че по време на избелването трябва да се избягват храни и напитки, които биха могли да оцветят зъбите, като че­рен чай, кафе, кола или чер­вено вино.

АДРЕС: УЛ.“КОНСТАНТИН ИРЕЧЕК“ 19, ТЕЛЕФОН: +359 893 388 222

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене