„Пирин“(Благоевград) загуби от „Витоша“(Бистрица) при представянето на отбора и бе изпратен с освиркания

„Орлетата” завършиха с поражение лятната си подготовка, след като завършиха 0:1 срещу тима на бившия си треньор Костадин Ангелов

Този изход от двубоя обаче не отговаря изцяло на показаното на терена, защото гостите просто бяха по-добрият отбор срещу явно решилия да покаже аристократичност противник.Това бе втора загуба за „орлетата” за тази седмица със същия резултат след поражението в София от гръцкия „Ксанти” в сряда.

Преди срещата на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград бе официално представен пред феновете в областния център на Пиринско и отборът за новия шампионат. Новите попълнения в отбора са дошлият под наем от „Лудогорец” вратар Георги Аргилашки, бразилецът Александре Ханс, словакът Кристиян Кощърна, Костадин Ничев, Християн Казаков, Орлин Старокин и завърналите се отново в отбора нападатели Владислав Златинов и Станислав Костов.

За съжаление на зелено-белите привърженици „орлетата” бяха много далеч от добрите си игри и се измъчиха срещу „Витоша”. Възпитаниците на бившия наставник на „Пирин” Костадин Ангелов – Лаптопа успяха да поведат в резултата с гол на Иво Лазаров от фаул в 54-тата минута. В дълги периоди от мача благоевградчани трудно стигаха до голови положения, особено през второто полувреме. Преди почивката „орлетата” създадоха няколко положения, като двете най-чисти пропусна Тони Тасев. След като пропуснаха последните контроли заради травми, този път играха Станислав Костов и Тони Костадинов. Логично на почивката се чуха освирквания оттук-оттам, а в края на мача те бяха далеч повече и дадоха ясен знак какво ще се случва на играчите от страна на феновете, ако продължават така със своите игри.

Следващата неделя футболистите на Стефан Генов приемат от 21.15 часа „Черно море” (Варна) в среща от първия кръг на новото първенство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене