Здравословният начин на живот! Четири съвета за спорт, хранене и …

Всички ние търсим тайната на дълголетието, перфектната визия или просто на това да се чувстваме добре

Във връзка с това ви предлагаме съветите на Илиян Найденов, който е персонален фитнес инструктор и състезател по културизъм на БФКФ. Надяваме се да ви бъдем полезни и да разберете колко лесно може да подобрите собственото си усещане и навици!

1. ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА!
Водата е естествен източник на енергия за вашия организъм. Тя действа благоприятно, като освежава и подпомага кръвообращението. Водата е естествен антиоксидант и честата й консумация спомага за изхвърляне на токсини от тялото. Също така действа като смазка за ставите ви и спомага за тяхната здравина и движение. Не забравяйте, че почти всичко в тялото ви съдържа вода. Не я пренебрегвайте! Препоръчвам ви да консумирате минимум 2 литра вода дневно, като в топлите дни може спокойно да консумирате по 4 и повече, но това е индивидуално и зависи от собствената ви жажда и усещане.

2. ХРАНЕТЕ СЕ ЗДРАВОСЛОВНО!
Храната е най-важният елемент в ежедневието ни. Без нея оцеляването ни като индивиди е невъзможно! Но дали това, което ядем ни помага или ни вреди?
За да сте сигурни, че не се храните с боклуци, които ще „задръстят“ организма ви и ще доведат до занижени хормонални нива, натрупване на подкожни мазнини и още редица здравни проблеми, спазвайте следните прости правила :
👉 консумирайте натурални продукти, без ГМО, без стабилизатори и полуфабрикати!
👉НЕ консумирайте пакетирани храни от типа на вакумирани меса,зеленчуци, плодове или изкуствени храни като чипсове,вафли и тн!
👉 хранете се често, с малки количества храна и на равни интервали от време, например през 3 часа!
👉 не се лишавайте от определен тип макроси, като мазнини или въглехидрати, вашият организъм има нужда от всичко, защото така го е създала природата, въпроса е да бъде набавено от правилните източници и в правилното време!

3. НАСПИВАЙТЕ СЕ!
Сънят е изключително важен за здравословното ви състояние и възстановяването. Трябва да си набавяте поне 8 часа сън на денонощие. Дълбокият и спокоен сън ще подобри функциите на организма ви, ще регулира стреса както и редица хормони в ендокринната ви система. Важно е човек да се наспива спокоен. Опитайте се да понижите до минимум стреса си преди сън, за да може той да бъде пълноценен.

4. ТРЕНИРАЙТЕ!
Тренировката ( независимо каква ) е едно от най-важните неща, които трябва да практикува всеки човек. Трениращите хора са в много по-добро здраве,концентрация и настроение от НЕ спортуващите!
Без значение дали сте избрали фитнес, плуване, колоездене или скачане на въже, трябва да го правите с удоволствие и мярка. Много хора казват, че нямат време за спорт, заради натовареното си ежедневие и предпочитат да спят с 1 час повече, вместо да спортуват. Историята и опита обаче са доказали, че един час освежаваща тренировка с нормални темпове ще ви зареди с двойно повече енергия отколкото съня. Тялото на човек е създадено да се движи и когато му отнемете движението то става все по-лениво и отпуснато!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене