Трима ученици на ПМГ „Яне Сандански“ бяха отличени с почетна значка на училището в края на учебната година

Това са Йордана Спирова от IX а клас, Мария Праматарова от VII клас и Шерифе Рунта VIII в клас, които получиха отличието заради постигнати високи постижения в различни дисциплини

Също толкова на брой – трима бяха учениците в Гимназията, които най-редовно са присъствали в часовете и завършващи без нито едно отсъствие от учебния процес – Петя Ляскалиева, Мария Вантова и Павел Тинев, които получиха специални грамоти.

Носител на приза в областта на хуманитарните науки „Таланти в действие“ получи Анна Граченлиева. Заслужен приз и много аплодисменти заслужиха актьорите от ученическия театрален състав и мажоретният състав към ПМГ „Яне Сандански.

Не бяха забравени и учениците, постигнали високи резултати в различни конкурси и състезания, които получиха своите награди за положения труд.

Събитието протече в познатото традиционно предваканционно настроение и премина в съзвучие със събитието, след което възпитаниците на Гимназията излязоха в заслужен отдих. Поздрав към ученици и учители произнесе директорът на училището Елка Божикова, която отправи своето послание към учители и ученици, в което пожела летните месеци да бъдат пълни с емоции, незабравими мигове и много усмивки.

Сериозен принос за доброто настроение имаха водещите Цвети и Марти, които успяха да изразят усещанията на своите съученици на прага на най-чаканото от тях време. „Сега всичко гальовно нашепва ваканция. Звънецът бие, за да даде началото на ваканцията, която дойде сякаш неусетно за нас, улисани в контролни, класни, изпитвания, входни и изходни нива изтече още една учебна година от нашия живот. Сега всеки един нас крои планове, в които чува плясъка на морските вълни или чува шума на гората, но и правим своята равносметка за изтеклото време. Какво ни остава освен да мечтаем и да тръгнем към мечтите си? Дойде време за отдих, след който наесен да дойдем заредени с нови сили и енергия, за да изкачваме нови върхове и да се изправяме пред нови предизвикателства,“ казаха водещите в началото на тържеството.

Своя принос за празничността и тържествения дух на събитието дадоха Любка Ангелинина и Елияна Ципарова и Яна Велева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене