Кой каза, че Димитър Бербатов не е за Англия? Нападателят е в напреднали преговори с два тамошни гранда

Димитър Бербатов може да се завърне в Англия, този път с екипите на два от славните тамошни отбори

Макар и на 35-години и с вече зачестяващи контузии, бившият национал е много близо до нов голям трансфер като вече дори води преговори с грандовете „Нотингам Форест“ и „Нюкасъл“, твърди едно от авторитетните издания на Острова -„Нотингам Поуст“ в своето електронно издание.

35-годишният нападател е желан от двата тима, които нямат нищо против да го вземат в съставите си, след като няма да платят нито пени за неговия трансфер, след като изтече договорът му с гръцкия ПАОК и е свободен агент.

Бербо е искан от въпросните клубове заради огромния си опит по английските терени, където пристигна през 2006 г. в „Тотнъм“, а след това носи фланелките последователно на „Манчестър Юнайтед“ и „Фулъм“. Голмайстор е на Висшата лига през сезон 2010-2011, 2 пъти шампион на Премиършип, пише пик. Автор на 5 попадения в един мач от елитната дивизия на Англия срещу „Блекбърн“ на 27 ноември 2010, когато „червените дяволи“ побеждават със 7:1.

По този показател той се изравнява с легендата на Нюкасъл Алън Шиърър, вкарал пет във вратата на „Шефилд Уензди“, Анди Коул, разписал се пет пъти срещу „Ипсуич“ с екипа на Манчестър Юнайтед и Джермейн Дефоу, вкарал пет гола за „Тотнъм“ в мач срещу „Уигън“. На 22 януари 2011 Бербатов отбелязва трети за сезона хеттрик срещу Бирмингам – постижение в цялата история на английския футбол само на Руд ван Нистелрой и Алън Шиърър. Единият от трите му хеттрика е на 19 септември 2010 в дербито между „Ман Юнайтед“ и вечния враг „Ливърпул“ и с него носи победата с 3:2.

Имиджът на Бербатов в Англия е сериозен и сега той отново е пред подпис с местен тим. Припомняме, че Нотингам е един от най-славните състави на Острова, а Нюкасъл е любим за Бербо отбор. Евентуална сделка, с който и да е от двата състава, ще е отлична за него, като е сигурно, че роденият в Благоевград голмайстор отново ще осъществи голям трансфер за българските стандарти във футбола, въпросът е с кой точно тим ще подпише.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене