ЕКШЪН! Село Кавракирово настръхна срещу кмета си Александър Треновски, влязъл в комбина с негов съселянин в дома на друг и го пребили

Георги Христов Димитров от село Кавракирово потърси Топ Преса, за да разкаже потресаващи истории за селския управник Александър Треновски. Той твърди, че за случая на насилие над негов съселянин и упражнен психологически тормоз над него е сезирана районна прокуратура и РПУ-Петрич. Г. Димитров пожела да излезе с името си и пред диктофон да разкаже целия скандален случай с управника на родното му село. Ето разговора с него без редакторска намеса:
„Казвам се Георги Христов Димитров от село Кавракирово. Значи, на 6 май тази година в следобедните часове излизаме всички роми, за да празнуваме Гьорговден. В един момент хората на кмета в село Кавракирово излизат навън пияни и започват да се карат с едно момче. Почнаха да се бият. Единият е Стефчо Митрев, а другият е Георги Александров. Тези момчета се сбиха и, понеже имаше проблем между тях, полицията дойде. Кметът обаче казал на полицията: „Защо идвате? Аз звъннах ли, та вие да дойдете?“ Тогава от полицията са казали: „Няма проблеми! Щом ти можеш да овладееш ситуацията, тогава си тръгваме.“ След като си отиде полицията, дойдоха едни от Петрич. Бяха с брадви, с дърва и започнаха да влизат в дома на Георги А. Там имаше малки деца. Обърнаха им люлки, с всичко. През това време и кмета беше с тях. Понеже той изгони полицията.“
Всъщност, скандалът възниква след бой между Георги и Стефан, като последният е бил бит и победен. Потърпевшият пък е служител в оранжериите на кмета Треновски. Впоследствие се подават много сигнали на тел. 112. От оператора предават сигналите на полицаите, но те не идват, твърди в разказа си Г. Димитров. Сигналите са били да се изгонят биячите от Петрич, дошли да се саморазправят с Георги. Въпреки всичко, след известно време полицаите са дошли и са заявили, по думите на Димитров, така: „Вашият кмет е там на управлението и той е овладял нещата.“ Тогава ние подадохме всички жалби за боя, като цялата махала са свидетели, каза Димитров, който огласи скандалния случай на бой в ромската махала на с. Кавракирово.
Жалбите са насочени срещу кмета и Стефан Митрев. Защото те двамата са влезли заедно с петричани в къщата на Георги, с брадви и бухалки и са го били. „Там беше голяма каша. Със зор овладяхме ситуацията без полиция. Защото след три часа идва полицията и казва, че кметът не ги пуска.“ Има и други случаи. Синът на кмета Александър Треновски е вкарал едно момче в цеха му за алуминиева дограма, свалили му маратонките, които преди това му дали, и бос, в дъжда, го пуснали да се прибира в къщи, в махалата. Затова пуснахме три или четири жалби в Районна прокуратура срещу кмета Александър Треновски, завърши разказа си Георги Димитров, потърпевш от действията му.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене