Скандалната директорка Кирилка Павлова се спаси от дисциплинарно уволнение… като се пенсионира!

„Светилото в образованието“ г-жа Павлова е известна със злоупотребите си, с едни пилешки бутчета от Първата световна война и с „мъртви души“, припомнят читатели

 

 

 

 

 

 

Без име

асд

Кирилка Павлова

Ралица ВАСИЛЕВА
Здравейте от „Топ Преса”,
Искам да ви кажа как една директорка на училище в Благоевград се спаси от дисциплинарно уволнение като се пенсионира. Тази госпожа се казва Кирилка Павлова. Тя съсипа професионалната гимназия и общежитието като мислеше само за джоба си. Раздадоха си по 1000 лева премии с учителите, а учениците да мизерстват.
В кухнята, ако някога й скимнеше, се правеше практика, но с меса, дето миришеха на мърша. Изписваха се какви ли не работи, но само за нейното изхранване.
Пращам ви снимки да видите какво беше по времето на това светило в образованието г-жа Павлова. Тя е много известна със злоупотребите си и с едни пилешки бутчета от първата световна война и вместо да е сега в затвора, тя се пенсионира и взе много заплати.
Тя ме ощети като, вместо 300 лева от платена практика, която карах през учебната 2013-2014 г., ми даде само 100 лева. Парите ми ги даде протежето й Стефанов и ми каза, че и на това трябва да съм доволен, защото съм отсъствал.
Като съм отсъствал, те защо не ми пишеха отсъствия?! По документи все едно съм взел 300 лева, а реално взех 100…
Не е ли за съд тази велика директорка? Сега вее перушина по града все едно е най-голямата и без нея училището ще спре.
Вместо 300 лева и на Борислав Йорданов Стоянов от фризьорите дадоха само 100 лева. Кой лапна паричките му?!
Да вземе тази Кирилка Павлова да се скрие някъде, че става смешна с манията си за нещо!
ПРИПОМНЯМЕ,
че в края на месец ноември м.г. до инспектората и до медиите бе изпратена информация, че в хладилника на учебната кухня на ПГ по текстил има пилешки бутчета с изтекъл срок на годност. Снимка на разваленото месо бе придружена със сигнал за нарушения на директорката К. Павлова, след което експерти от РИО влязоха в училището.
От анонса става ясно, че не е прецедент на учениците в школото да се предоставят негодни продукти в часовете по практика, но последният случай със силно миришещо пилешко прелял чашата на търпение на гимназистите, най-вече със съвета на директорката Кирилка Павлова да ги накиснат в оцет, за да се „оправят“.
В началото на часа учителката по практика Анелия Симеонова отворила пакета, но миризмата лъхнала и нея, и дванадесетокласниците в учебната кухня. Преподавателката, притеснена, извадила пари от портфейла си с предложение някой да изтича до магазина и за нейна сметка да купи продукти, но гимназистите отказали, затова се наложило учителката да сигнализира на директорката К. Павлова. Изненадващо обаче шефката дала на учениците гениалния съвет да премахнат неприятната миризма на развалено месо.
Това не е единственият сигнал за нередности в ПГТО от началото на учебната година. С друга жалба се разкрива, че десетокласничка се води на училище, без въобще да е влизала в клас откакто е записана. Момичето било в чужбина, но в дневниците стриктно го водели „редовна ученичка“ – класически пример за „мъртви души“.
Всъщност ПГТЛП е била обект на проверка и през лятото на миналата година, когато директорката е била наказана с „предупреждение за уволнение“.
К. Павлова застана начело на учебното заведение в началото на 2014 година, след като в конкуренция с още 4-ма кандидати спечели обявения конкурс за мястото. В гимназията бяха разкрити две нови специалности с прием след 7 клас – „Организатор на туризма и свободното време“ и „Кетъринг“. Те обаче не успяха да съберат необходимите им 13 плюс 13 ученици и не реализираха прием за учебната 2014-2015 г.
Същевременно със заповед на министъра на образованието, тогава Т. Танев, от 1 септември м.г. училището, обучаващо фризьори, гримьори, готвачи, сервитьори и шивачи, се преименува и преструктурира в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене