Свържете се с нас

Светско

Вярващи получават отговор на молитвите си от пирамидата над Дупница, 43-годишна жена: Стана чудо! Силна енергия ме разтърси и излекува жлъчката ми

Публикувано

на

Проф. Петър Велинов от БАН: На Фенерка е най-чистата природна енергия на България и света

 Ванга: Когато се отвори портата на Рила планина, големи чудеса ще излязат на света

Руски рокери идват да се молят на тракийското светилище, искат Путин да бъде обявен за светец, имат и молитва към него

Молитви на вярващи, отправени от сакралната пирамида на траките Фенерка и дупнишкия парк „Рила”, се сбъдват, категорични са дупничани. Вярващи смятат, че чудотворните  мощи на Йоан Кръстител, на които се помоли и целуна руският президент Владимир Путин на 14 ноември 2010 г. в катедралния храм „Св. Александър Невски”, са го дарили с небесна слава и божия благодат да закриля православния свят.

01-09-01 Велинов

Пред пирамидата на Фенерка в Рила планина, извисяваща се над Дупница, според  легенда в молитва за България е коленичал и православният  български цар Петър. Той дошъл с конницата си да се срещне под Фенерка със закрилника на България и на всички православни  славяни св. Иван Рилски.

01-09-01 вярващи

Рилският светец му отговорил със  сигнален огън от тракийското светилище на бог Дионис, което е под върха на пирамидата. От няколко седмици православни християни, сред които стотици български и руски рокери с мощни мотори, идват в Рила планина да отправят божествени молитви за руския президент Владимир Путин. Вярваща от Дупница 43-годишна жена сподели: „Имах много силни болки в жлъчката и бъбреците, отправих гореща молитва към Богородица, Исус Христос, свети Иван Рилски и изведнъж в пристъп на силна болка внезапно почти в несвяст изговорих  – С цялата божествена Любов, Спасителю Владимир, помогни ми! Докато се молех, гледах към пирамидата на Фенерка, която се вижда от балкона ми!

01-09-01 пирамида

В тоя момент си представих руския президент Владимир Путин и изведъж силна енергия премина през цялото ми тяло за минута и от болките нямаше и следа. Не очаквах, че ще преживея такова чудо. Благодарих на Бога за помощта”, сподели жената.

01-09-01 Путин

Божествена сила прави чудеса в парк „Рила”, където бе открита чудотворна икона на Пресвета Богородица с младенеца и в параклиса „Света Марена”, която се намира в тракийски некропол точно пред основите на тракийската пирамида  Фенерка. Няколко научни експедици вече се опитват да разгадаят  загадките и на пирамидата на траките, и на чудодейната поява на  иконата на Богородица. Ето някои тълкувания от шефа на центъра по космическа енергия към БАН – член-кореспондент проф. Петър Велинов: „На Фенерка е може би най-чистата природна енергия на България и света! Силна връзка с божествената космическа енергия”. Когато човек се намира пред пирамидата и отправя молитва към Бога, неговата молитва енергия върви от основата на пирамидата и се събира в точката на върха, където с голяма сила отива дирекно към космоса. Хиляди дупничани, които по няколко пъти са ходили при леля Ванга, припомниха следното: „Ванга много е искала да си направи къщичка пред входа на дупнишкия парк „Рила”, но тагавашната власт не й е разрешила. На много дупничани Ванга е казвала – ще се отмести камък и ще се отвори портата на Рила планина и големи чудеса ще излязат на света и всички ще разберат кои сме българите!”

Вярващи смятат, че портата на Рила планина е отворена с камъка икона на Богородица от парк „Рила” в река Бистрица, която бе намерена точно на портата на Рила планина и че големите тракийски открития по българските земи през последните години са чудесата на света.

Междувременно стана ясно, че руският патриарх Кирил е помолен от православни вярващи от „Национален комитет+60” руският президент да бъде обявен за светец и вече е представен текст за одобрение на молитва, която православните християни да отправят към Путин. Български вариант на молитвата е: „Към теб, Владимир Благоверни, запази България от вражески сили, защото Ти Си Любов, Мъдрост и Истина! Амин!”. Български православни християни също ще отправят молба до руския патриарх Кирил и ще разкажат за чудесата, на които стават свидетели.

 

Снимките:

1 Ванга

2 Професор Велинов на Фенерка

3 Вярващи пред параклиса в парк „Рила”

4 Туристите от БАН също се молиха за здраве от пирамидата на Фенерка.

5 Владимир Путин

Вестник „Вяра“

коментара

Таблоид

Експерти представиха в ЮЗУ „Неофит Рилски“ рисковете за децата в интернет

Публикувано

на

В Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе лекция-дискусия на тема „Децата онлайн – рискове и опасности“. Лектори на срещата бяха г-н Георги Апостолов – координатор на Националния център за безопасен интернет, г-н Деян Благоев и г-жа Веселина Таскова – специалисти по онлайн защита на деца, г-жа Радиона Никова – представител на Държавната агенция за закрила на детето и д-р Ирина Китова – преподавател във Факултета по изкуствата.

Те представиха пред препълнена зала от студенти, ученици, преподаватели, учители и родители последните тенденции в онлайн опасностите. Сред гостите бяха и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград г-жа Христина Шопова, началникът на отдел „Образование“ в Община Благоевград г-жа Симона Митова, както и директори на общински училища.

Срещата бе открита от декана на Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ доц. д-р Стоян Везенков, който подчерта, че това е началото на много срещи и обучения, които да повишат обществената осведоменост по темите свързани с опасностите онлайн.

Координаторът на Националния център за безопасен интернет г-н Георги Апостолов отбеляза, че центърът съществува от 12 години и е член на европейската мрежа от 30 центъра за безопасен интернет Insafe, както и на Международната асоциация на интернет горещи линии INHOPE, която обединява 45 държави. Центърът, чиято цел е защита на децата в интернет, работи в сътрудничество с отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП – МВР и Интерпол.

Г-н Апостолов представи пред аудиторията рисковете за децата в интернет. Според статистиката 50% от децата в България са в интернет преди да навършат 7 години. Експертът подчерта, че първият риск за едно дете са неговите родители, които публикуват снимки и видео на децата си в интернет. Според него често децата и родителите не осъзнават риска от това, че качвайки снимки с неподходящо съдържание, децата могат да станат жертва на тормоз или интерес от страна на недоброжелателни хора (педофили). Втората опасност според г-н Апостолов са „умните“ играчки, той посъветва родителите да бъдат внимателни със смарт часовниците и говорещите играчки. Сред опасностите за децата в интернет са и онлайн порнографията, онлайн педофилията, съдържанието с насилие, секстингът и онлайн тормозът.

„Онлайн тормозът е най-разпространен сред децата. Около 25% от децата казват, че са били подложени през последните 12 месеца на един или друг тормоз. Около 18-19% от децата признават, че са тормозили свои връстници“, каза г-н Апостолов.

Лекторът засегна и темата за пристрастяването към интернет, което изглежда като очевидно и често срещано явление сред децата и тийнейджърите, тъй като те прекарват все повече време онлайн и ползват все повече устройства за тази цел. Това твърдение обаче не е съвсем вярно. Според г-н Георги Апостолов „Компютърната зависимост“ е по-скоро мит, отколкото реална опасност за подрастващите.

Специалистът по онлайн защита на деца г-н Деян Благоев даде практически съвети за това как родителите да посрещнат предизвикателствата на интернет. Той отбеляза, че е изключително важно родителят да знае какво прави детето му в интернет, с кого и как общува. За тази цел е необходимо родителят да изгради по-голяма близост и доверие с детето си и във виртуалния свят. Г-н Благоев представи пред аудиторията и няколко от  програмите за родителски контрол, които са средство за предпазване на децата от рисковете и опасностите, които крие интернет.

Едно от приложенията, което родителите могат да използват е „Protect Your Kid”. То позволяват на родителите не само да са наясно какво правят децата им в интернет, но и дават възможност да се разговаря за рисковете и опасностите, с които детето може да се сблъска в Мрежата. През функцията на приложението за история на употребата може да се проверява какви сайтове и кои приложения е ползвало детето.

По време на срещата д-р Ирина Китова от Факултета по изкуствата представи пред аудиторията видеоклипове и плакати създадени за благотворителната студентска кампания „Децата в дигиталния свят“, реализирана съвместно от Държавната агенция за закрила на детето и катедра  „Телевизионно, театрална и киноизкуство“. Експертът от Държавната агенция за закрила на детето г-жа Радиона Никова връчи сертификати на студентите, участвали в кампанията. 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

НАЙ-ТЕЖКО НАКАЗАНИЕ ЗА ЛОВНИЯ НАДЗИРАТЕЛ ОТ „ДЛС ДИКЧАН”, ХВАНАТ ДА ПРЕВОЗВА НЕЗАКОННИ ДЪРВА

Публикувано

на

Най-тежкото наказание „уволнение” е наложено на Мехмед Джамалов Бошнаков – ловен надзирател в „ДЛС Дикчан”. Заповедта на директора на териториалното поделение на ЮЗДП в с. Сатовча инж. Исмаил Моллов е от 13 ноември, а основание за крайната мярка са извършени нарушения на Закона за горите, уронване престижа на стопанството и злоупотреба със служебно положение.

Припомняме, че на 23 октомври в 21.50 часа служители на стопанството задържаха близо до с. Вълкосел товарен микробус „Мерцедес”, незаконно транспортиращ дърва за огрев и управляван от техния колега. Дървесината е без превозен билет, не е маркирана с контролна горска марка и е без пластини с идентификационен номер.

            Освен дисциплинарното наказание на лицето са съставени от служители на РДГ Благоевград два акта – за транспортиране на дървесина без контролна горска марка и без превозен билет.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ