За втори път прекратиха разследването за убийството на банскалията

banskaliata_monitor3Окръжната прокуратура в Благоевград за втори път прекрати разследването за жестокото убийство на шефа на фен клуба на „Пирин“ Ди­митър Сукалински-Банскалията.

Той бе намерен мъртъв в апартамента си на 29 март 2012 г. с множество прободни рани от нож по тялото и прерязано гърло. Минути преди да издъхне е провел няколко кратки разговора по телефона с баща си и при­ятел, на които казал: „За клаха ме, умирам“. Дни по-късно бяха арестува-i ни трима, заподозрени за престъплението. После обаче бяха осво­бодени, защото не се намериха категорични доказателства, че са’ извършители.

Двама от тях – Спас Покровнишки и Георги Николов-Дупката бяха привлечени като об­виняеми, но разследването срещу тях година по-късно бе прекратено. Бащата на починалия Бончо Сукалин­ски обжалва прокурорското постановление, а съдът раз­пореди нови следствено-оперативни действия. Преди дни държавното обвинение отно­во прекрати разследването, а магистратите потвърдиха прокурорското постановле­ние.

Назначени бяха десетки експертизи, разпитани бяха над 70 свидетели, правени бяха 15 разпознавания, но се оказа, че срещу Покровнишки и Николов няма нито едно свидетелско показание или пък каквато и да е следа, коя­то да ги свързва с убийство­то.

Дупката обаче остава обви­няем за изнудване на Банска­лията. Той искал от него 1000 лв.( за да не го замесва в старо дело за кражба на пари и бижу­та. Звънял му непрекъснато по телефона, за да иска парите. В последните два дни преди да бъде убит, Дупката му е звънял пет пъти.

„Престанете да ми звъните и да ми досаждате, щото ще ида в полицията и прокуратурата да пусна жалба, че ме изнудвате“, написал в SMS Сукалински ча­сове преди да бъде заклан.

Вестник „Топ ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене